![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav ![]() • hrušky • na každý 1 l vody: 300 g cukru + kyselina citrónová Recept hruškový kompót pripravíme takto:
Hrušky umyjeme, olúpeme, rozpolíme, vykrojíme jadrovníky, podľa potreby nakrájame na menšie kusy a ihneď vložíme do porcelánovej nádoby naplnenej vodou okyslenou kyselinou citrónovou (zabránime tak oxidácii a hnednutie hrušiek). Menšie plody skladáme rovno do pohárov, väčšie môžeme 10 minút predvariť v osladenej vode s prídavkom kyseliny citrónovej. Hrušky v pohároch zalejeme vopred pripraveným cukrovým roztokom a sterilizujeme cca 30 minút pri teplote 85-90°C. V našej kuchárke bolo okrem receptu Hruškový kompót nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Broskyňový kompót Brusnicový kompót Čerešňový kompót Čerešňový kompót II Čerešňový kompót III Jablkový kompót Jablkový kompót II Jablkový kompót s vanilkou Jahodový kompót Jarabinový kompót Marhuľový kompót Rebarborový kompót Rebarborový kompót II Tekvicový kompót Trnkový kompót Trnkový kompót s klinčekmi a škoricou hruškový kompót, recept, kompóty, marmelády |
|