Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund

Hruškový kompót

Kategória: kompóty, marmelády

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hruškový kompót potrebujeme tieto suroviny:

   • hrušky
   • na každý 1 l vody: 300 g cukru + kyselina citrónová
Recept hruškový kompót pripravíme takto:
Hrušky umyjeme, olúpeme, rozpolíme, vykrojíme jadrovníky, podľa potreby nakrájame na menšie kusy a ihneď vložíme do porcelánovej nádoby naplnenej vodou okyslenou kyselinou citrónovou (zabránime tak oxidácii a hnednutie hrušiek). Menšie plody skladáme rovno do pohárov, väčšie môžeme 10 minút predvariť v osladenej vode s prídavkom kyseliny citrónovej. Hrušky v pohároch zalejeme vopred pripraveným cukrovým roztokom a sterilizujeme cca 30 minút pri teplote 85-90°C.





hruškový kompót, recept, kompóty, marmelády


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!