Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 menšia cuketa, 250 g čerstvých zelených fazuľových strukov, 3 lyžice olivového oleja, soľ Fazuľky umyjeme a uvaríme. Cuketu umyjeme, pozdĺžne nakrájame na tenké plát...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g šošovice, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 20 g masla, 4 lyžice oleja, 1 lyžička cukru, soľ, kari, 4 lyžice paradajkového pretlaku, víno Šošovicu namočníme na 2 hodiny vo vode. Na masle a oleji osmažíme cibuľu, c...
Potrebujeme tieto suroviny:králik (cca 1 kg), 100 g prerastanej slaniny, 150 g žltej cibule, 150 g červenej cibule, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list, olej Umytého a osušeného králika rozoberieme na časti, osolíme a okoreníme mletý...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg trniek, 750 g cukru, 0,25 l vody Trnky zalejeme vodou a za miešania varíme, až kým sa trnky nerozvaria. Poto...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčšia bravčová panenka, fazuľové struky, soľ, čierne korenie, kúsok masla, na holandskú omáčku: 4 žĺtky + 6 lyžíc smotany + 100 g masla + soľ, biele korenie Bravčovú panenku posolíme, okoreníme a upečieme vcelku (alebo nakrájame na ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g husacej pečene, 100 g masla, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 200 ml kvalitného červeného vína, soľ, čierne korenie, tymián Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme pečeň a opražíme. Poto...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g farebnej fazule, 750 g údeného mäsa (najlepšie koleno alebo rolka), 3 veľké zemiaky, 1 téglik kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, 3 bobkové listy, 4 guličky nového korenia, ocot, cukor Fazuľu namočíme (najlepšie cez noc). Na druhý deň vodu zlejeme, fazuľu dáme...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g šampiňónov, 1 cibuľa, 1 mrkva, kúsok zeleru, soľ, štipka mletého čierneho korenia, 4 guličky nového korenia, olej, zápražka hotová svetlá, vývar, petržlenová vňať Očistené šampiňóny nakrájame na kúsky, cibuľu nakrájame nadrobno a mrkvu a ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčových kotliet, 240 g sterilizovaného leča, 300 g čerstvých paradajok, 60 g oleja, soľ, korenie, cesnak Mäso nakrájame na 4 plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a narežeme okrajo...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kozľačí predok, 50 g slaniny, 2 cibule, 1 mrkva, 1 sladkokyslá uhorka, 3 vajcia, 50 g masla, paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, horčica Kozľačí predok vykostíme, odrezky dvakrát pomelieme na mäsovom mlynčeku. Mä...
|
|