Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím
Banícka fazuľaKategória: polievky, údeninyHodnotenie receptu:   Na recept banícka fazuľa potrebujeme tieto suroviny: • 500 g farebnej fazule • 750 g údeného mäsa (najlepšie koleno alebo rolka) • 3 veľké zemiaky • 1 téglik kyslej smotany • 3 lyžice hladkej múky • soľ • 3 bobkové listy • 4 guličky nového korenia • ocot • cukor Recept banícka fazuľa pripravíme takto: Fazuľu namočíme (najlepšie cez noc). Na druhý deň vodu zlejeme, fazuľu dáme do veľkého hrnca spoločne s údeným mäsom, bobkovým listom a novým korením, zalejeme studenou vodou a varíme. Až je fazuľa mäkká (cca 2-3 hodiny), mäso vyberieme, do hrnca pridáme olúpané a na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a varíme. Až sú zemiaky takmer mäkké, zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali hladkú múku, dochutíme octom a cukrom a povaríme ešte 10 minút. Banícku fazuľu podávame s kusom údeného mäsa a chlebom.
banícka fazuľa, recept, polievky Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2023 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!