Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav

Banícka fazuľa

Kategória: polievky, údeniny

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept banícka fazuľa potrebujeme tieto suroviny:

   • 500 g farebnej fazule
   • 750 g údeného mäsa (najlepšie koleno alebo rolka)
   • 3 veľké zemiaky
   • 1 téglik kyslej smotany
   • 3 lyžice hladkej múky
   • soľ
   • 3 bobkové listy
   • 4 guličky nového korenia
   • ocot
   • cukor
Recept banícka fazuľa pripravíme takto:
Fazuľu namočíme (najlepšie cez noc). Na druhý deň vodu zlejeme, fazuľu dáme do veľkého hrnca spoločne s údeným mäsom, bobkovým listom a novým korením, zalejeme studenou vodou a varíme. Až je fazuľa mäkká (cca 2-3 hodiny), mäso vyberieme, do hrnca pridáme olúpané a na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a varíme. Až sú zemiaky takmer mäkké, zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali hladkú múku, dochutíme octom a cukrom a povaríme ešte 10 minút. Banícku fazuľu podávame s kusom údeného mäsa a chlebom.





banícka fazuľa, recept, polievky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!