Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:10 vajcia, 1 l mlieka, soľ, chren, smotana na šľahanie V mlieku rozhabarkujeme celé vajcia, pridáme soľ, uvedieme do varu a stále ...
Potrebujeme tieto suroviny:pol hrnčeka džúsu, hrnček jablčného muštu, štipka čerstvo mletého anízu, 1 lyžička cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, 5 kociek rozdrveného ľadu Ananásový džús, jablkový mušt a citrónovú šťavu nalejeme do mixéra, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg predvarených držiek, 300 g oravskej slaniny, 1 kg cibule, 1 hlavička cesnaku, 4 čerstvé (alebo sušené) feferónky, soľ, mletá červená paprika, majoránka Nadrobno nakrájanú slaninu mierne osmažíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibu...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g chudého hovädzieho mäsa, 1 väčšia cibuľa, olej, mletá paprika, soľ, 350 g špagiet, 200 g eidamu Mäso najemno pomelieme. Cibuľu nadrobno nakrájanú speníme na oleji, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5k g zemiakov, 3 cibule, 3 vajcia, 50 g macesu, 2 lyžice oleja, soľ, čierne korenie Zemiaky očistíme, umyjeme, nadrobno postrúhame, pridáme žĺtky, cibuľu nakrá...
Potrebujeme tieto suroviny:6 jahôd, 1 banán, 150 ml jablkového džúsu, trstinový cukor, ľad, čerešne na ozdobu Do mixéra dáme jahody, polovicu banánu, 1-2 lyžice trstinového cukru, zalej...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g baranieho mäsa, 100 g údenej slaniny, rastlinný olej, 2 cibule, mletá paprika, soľ, mleté čierne korenie, 2 zelené papriky, vývar, 4 paradajky, petržlenová vňať Prerastenú údenú slaninu nakrájame na malé kocky a rozškvaríme na troche ra...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, trocha vody Zemiaky olúpeme, umyjeme, celé ich vložíme do veľkého hrnca na parák na kne...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g hovädzieho stehna, 60 g slaniny, 300 g paradajok, 1 zeler, 3 mrkvy, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 100 ml červeného vína, 100 ml oleja, 1 lyžička cukru, 1 lyžica múky, soľ, mleté čierne korenie, 5 klinčekov, muškátový orech, na maridnádu: ocot + bobkový list + celé čierne korenie Cesnak a slaninu nakrájame na pásiky. Mäso umyjeme, osušíme, prešpikujeme c...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g vypitvaného pstruha, soľ, 3 lyžice masla, 0,7 l hovädzieho vývaru, 2 dl vína madeira, 100 g žemlí, 3 listy estragónu Očistené a umyté, mierne osolené pstruhy vložíme do vhodnej nádoby na 2/3 m...
|
|