Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 silnejšie teľacie kotlety, soľ, maslo, hovädzí vývar, na náplň: 200 g čerstvých húb + 1 šalotka + 1 vajce + maslo + soľ + korenie + drvená rasca Šalotku nakrájame, krátko opražíme na masle, pridáme nakrájané huby a osolí...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g špagiet, 600 g krkovičky, 1 veľká cibuľa, 1 plechovka sterilizovaného hrášku, 150 g tvrdého syra, olej, 4 lyžičky kari korenia, soľ, mleté čierne korenie Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a premiešame. Na oleji opražíme...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g brambor, 150 g slaniny, 30 g rajčatového protlaku, 20 g hladké mouky, 20 g olivového oleje, sůl, majoránka, voda V hrnci rozškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme zemiaky nakrájané na kocky, ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hovädzieho mäsa, 1 žltá paprika, 2 paradajky, olivový olej, maslo, pol lyžičky mletej sladkej papriky, soľ, zelená petržlenová vňať Na zmesi olivového oleja a masla sprudka krátko opražíme na tenké rezance n...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g záhradných jahôd, 1 balíček vanilínového cukru, 2 cl cukrového nálevu, 5 cl bieleho vína, 1 1/2 cl marhuľového likéru Jahody očistíme, dôkladne umyjeme a poprekrajujeme napoly. Vložíme ich do p...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg paradajok, 1 cibuľa, kapary, soľ, mleté biele korenie, 20 g čerstvej bazalky, olivový olej, 1 citrón, 50 ml tekvicového oleja Paradajky sparíme, ošúpeme a odstránime jadierka. Dužinu so soľou, korením ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 ľadový šalát, 1 žltá paprika, sherry paradajky, 1 zväzok reďkoviek, na zálievku: 2 lyžice vínneho octu + soľ + korenie + zelená petržlenová vňať + 7 lyžíc olivového oleja Šalát natrháme a pridáme nakrájanú papriku, paradajky a nakrájané reďkovky....
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčových kotliet, 240 g sterilizovaného leča, 300 g čerstvých paradajok, 60 g oleja, soľ, korenie, cesnak Mäso nakrájame na 4 plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a narežeme okrajo...
Potrebujeme tieto suroviny:150 dkg čakanky, 2 hrste čerstvých bazalkových listov, 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml smotany, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie, olej Čakanku i bazalkové listy umyjeme a natrháme na drobno. Niekoľko lístkov ba...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 l hovädzieho vývaru, 30 g masla, 1 vajce, 120 g uvarených zemiakov, 250 g hrubej múky, 30 g šunky, 20 g strúhanej žemle, soľ, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate Uvarené a olúpané zemiaky ihneď prelisujeme a necháme vychladnúť. V miske v...
|
|