Dnes je streda, 01. mája, meniny má: NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:100 g slaniny, 600 g zemiakov, 1 menšia hlávka kapusty, 0,5 l kyslej smotany, 30 g hladkej múky, soľ, ocot Olúpané surové zemiaky nakrájame na rezance, prelejeme vriacou vodou, osolí...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g jahôd, 1000 ml mlieka, 1 žĺtok, 30 g detskej krupice, 100 g kryštálového cukru, soľ Do mierne osoleného vriaceho mlieka tenkým prúdom prisypeme krupicu a varím...
Potrebujeme tieto suroviny:10 rožkov, 400 g údeného mäsa, 2 nôžky klobásky, 6 vajec, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie Rožky nakrájame na kolieska a tie ešte na štvrťky, dáme do misy a polejeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:120 g syra niva, 150 g rastlinného masla, 2 lyžice bieleho jogurtu, 1 vajce uvarené natvrdo, 100 g póru, soľ Nivu dáme do misky a vidličkou popučíme. Maslo vymiešame s jogurtom, pridám...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky kuracích rezňov, zemiaky, 1 smotana na šľahanie, korenie, soľ, červená paprika Zemiaky olúpeme, vložíme do pekáča, mäso naklepeme, osolíme a okoreníme a v...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzieho mäsa, 2 mrkvy, 1 menší karfiol, 2 mladé póry, pol zeleru, 1 cibuľa, soľ, 3 zrnká čierneho korenia, 1 klinček Mäso umyjeme, vcelku dáme do osolenej chladnej vody a varíme 1 hodinu. Poto...
Potrebujeme tieto suroviny:35-40 kvetov bazy (celé trsy), 2 citróny, 1 l pitnej vody, 1 kg cukru Kvety zbavíme zelených stoniek, odstránime ručne nečistoty, natrháme na mal...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g kuracích pŕs, grilovacie korenie, olej, 300 g kečupu Kuracie prsia nakrájame na drobno, naložíme do grilovacieho korenia a na no...
Potrebujeme tieto suroviny:1 menšie bravčové koleno, 0,5 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, 20 g sušených húb, 2 strúčiky cesnaku, soľ, rasca, mleté čierne korenie, 2 lyžice masti, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica mletej červenej papriky, 200 ml mlieka, 200 g kyslej smotany Koleno umyjeme, kožu viackrát narežeme, vložíme do hrnca, zalejeme litrom v...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg egrešov, 3 dcl smotany, 30 g masla, 20 g škrobovej múčky, 1 žĺtok, 30 g cukru, soľ, škorica, voda Egreše umyjeme a dáme variť do vody s cukrom. Uvarené egreše prepasírujeme ...
|
|