Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 papriky, 200 g balkánskeho syra, 1 vajce, polohrubá kukuričná múka, saturejka, petržlenová vňať Papriky na sucho opečieme do čierna. Ošúpeme ich a naplníme zmesou rozdrven...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg surovej bravčovej masti, 2 chilli papričky, 1 väčšia cibuľa, soľ, pol lyžičky mletej pálivej papriky, pol lyžičky mletého čierneho korenia, 5 dcl svetlého 10° piva Pivo nalejeme do hrnca, privedieme k varu, pridáme bravčovú masť nakrájanú ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen a zeler), bobkový list, celé čierne korenie, soľ, 1 kyslá smotana, 1 lyžica hladkej múky, 1 viazanička kôpru Zeleninu pokrájame na malé kúsky a varíme vo vode spolu s bobkovým listom, ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzieho mäsa, 2 lyžice masti, 40 g slaniny, 1 väčšia cibuľa, 400 g zemiakov, 2 paradajky, 1 zelená paprika, 1 lyžička sladkej mletej papriky, soľ, mleté čierne korenie Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme na masti, pridáme nakrájanú cibuľu ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g cibule, 1 dcl 12% smotany, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie Do vriacej osolenej vody nasypeme olúpanú a na hrubšie kolieska pokrájanú c...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g jedlých húb, 100 g slaniny, 200 g hladkej múky, 2 vajcia, 100 ml oleja, 1 lyžička prášku do pečiva, 0,5 litra mlieka, soľ, rasca Do misky rozbijeme vajce, pridáme múku, mlieko a soľ, premiešame a necháme ...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g zubáča, 20 g masla, 50 g masti, hladká múka, soľ, rasca Porcie zubáča osolíme, posypeme rascou, poprášime múkou a pečieme v rozohri...
Potrebujeme tieto suroviny:varený kozľací korienok, varené mäso z hlavy, 200 g slaniny, 4 vajcia, 4 lyžice krupice, cca 700 ml mlieka, soľ, mletý muškátový kvet, hrsť jarných žihliav, petržlenová vňať, tuk na vymastenie pekáča Krupicu s mliekom a soľou uvaríme ako hustú kašu a necháme vychladnúť. Do n...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g hovädzej sviečkovej, 25 g slaniny, 1 cibuľa, 125 g koreňovej zeleniny, 50 g tuku, soľ, čierne korenie celé, nové korenie, bobkový list, citrón, ocot, cukor, maslo, hladká múka, smotana, voda Mäso osolíme a prešpikujeme slaninou. Očistenú zeleninu a cibuľu nakrájame ...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg zubáča, 3 citróny, 50 g koreňovej petržlenu, 50 g cibule, korenie, soľ, 50 g slaniny, 1 lyžica maslové zápražky, 2 dcl hovädzieho vývaru, na plnku: 400 g candátího mäsa + pečeň zo zubáča + 50 g masla + 2 žĺtky + 50 g strúhanky + 50 g strúhaného ementálu + vetvička petržlenovej vňate + štipka muškátu + štipka korenia + soľ Celého zubáča (bez žiabier) marinujeme 10 hodín vo vodou rozriedené citróno...
|
|