Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:100 g rukoly, 1 zväzok reďkoviek, 1 zelená (alebo žltá) paprika, 1 mäsitá paradajka, 1 čerstý syr (100 g), olivový olej extra panenský, soľ, korenie Reďkovky, papriku a paradajku nakrájame na kocky, pridáme rukolu a rozdrobe...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mäsa z diviny, 150 g šampiňónov, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 125 ml mlieka, 4 vajcia, 3 lyžice madeiry, soľ, korenie, štipka mletého klinčeka, olej Maslo rozpustíme, až zozlatne, zmiešame ho s múkou a necháme krátko speniť....
Potrebujeme tieto suroviny:350 g kuracieho mäsa, 750 g zemiakov, 1 veľký karfiol, 2,5 dcl mlieka, 4 vajcia, provensálske byliny, tuk na vymastenie pekáča Surové zemiaky pokrájame na kolieska, karfiol rozoberieme na malé ružičky. ...
Potrebujeme tieto suroviny:70 dkg uvarených zemiakov, 20 dkg hrubej múky, 1 vajce, soľ, strúhanka, tuk na vymastenie pekáča Uvarené zemiaky postrúhame, pridáme soľ, hrubú múku a vajce a vypracujeme c...
Potrebujeme tieto suroviny:10 vajcia, 1 l mlieka, soľ, chren, smotana na šľahanie V mlieku rozhabarkujeme celé vajcia, pridáme soľ, uvedieme do varu a stále ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg marhúľ, 500 g želírovacieho cukru 2: 1, 1 lyžička kyseliny citrónovej Marhule vykôstkujeme, pokrájame na malé kúsky, pridáme kyselinu citrónovú a...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hrachu, 50 g krúpov, 300 g klobásy, 1 cibuľa, cesnak, soľ, majoránka, 30 g masti, 40 g múky Hrach večer pred varením očistime, umyjeme a namočíme do vody. Na druhý deň...
Potrebujeme tieto suroviny:1 mladý bažant, 100 g anglickej slaniny, 250 g čerstvých húb, 150 g malých cibuliek, 4 lyžice masla, 125 ml bieleho vína, 125 ml vývaru, 1 lyžička soli, pol lyžičky korenia, 2 lyžice oleja, 1 lyžička solamylu, 4 lyžice smotany Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme anglickou slaninou a zviažeme. O...
Potrebujeme tieto suroviny:3 steaky zo sumca, kúsok slaninky, 4 väčšie zemiaky, 2 cibule, 4 paradajky, 2 papriky, maslo, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať Očistené zemiaky pokrájame na kolieska, predvaríme a poukladáme na vymasten...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g polohrubej múky, 40 g droždie, 2 dcl mlieka, 60 g cukru, 2 žĺtky, 250 g masla, štipka soli, 1 vajce na potretie, na plnku: 60 g práškového cukru + 0,5 dcl vody + 80 g maku + citrónová kôra Pripravíme kvások: do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie a necháme vzí...
|
|