Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je streda, 11. decembra, meniny má: Hilda

Bratislavské rožky makové

Kategória: sladkosti, vianočné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bratislavské rožky makové potrebujeme tieto suroviny:

   • 600 g polohrubej múky
   • 40 g droždie
   • 2 dcl mlieka
   • 60 g cukru
   • 2 žĺtky
   • 250 g masla
   • štipka soli
   • 1 vajce na potretie
   • na plnku: 60 g práškového cukru + 0,5 dcl vody + 80 g maku + citrónová kôra
Recept bratislavské rožky makové pripravíme takto:
Pripravíme kvások: do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie a necháme vzísť. Kvások pridáme do múky, pridáme ešte žĺtok, rozpustené maslo a soľ, vypracujeme cesto a necháme ho v teple vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké obdĺžniky. Z makovej plnky (vodu s cukrom privedieme do varu, pridáme zomletý mak a postrúhanú citrónovú kôru a za stáleho miešania odparíme) vyformujeme valček, ten zabalíme do cesta a vytvarujeme rožtek do tvaru C. Rožky položíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, necháme nakysnúť, znovu ich potrieme a upečieme v predhriatej rúre pri 190°C.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Bratislavské rožky makové nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Bratislavské rožky orechové   Bratislavské rožky z nekysnutého cesta   Kokosové rožky   Makové rezy   Mandľové rožky   Martinské rožky   Maslové rožky   Zuzáky makové  


bratislavské rožky makové, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2019 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!