KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa Na recept bratislavské rožky makové potrebujeme tieto suroviny: • 600 g polohrubej múky • 40 g droždie • 2 dcl mlieka • 60 g cukru • 2 žĺtky • 250 g masla • štipka soli • 1 vajce na potretie • na plnku: 60 g práškového cukru + 0,5 dcl vody + 80 g maku + citrónová kôra Recept bratislavské rožky makové pripravíme takto:
Pripravíme kvások: do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie a necháme vzísť. Kvások pridáme do múky, pridáme ešte žĺtok, rozpustené maslo a soľ, vypracujeme cesto a necháme ho v teple vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké obdĺžniky. Z makovej plnky (vodu s cukrom privedieme do varu, pridáme zomletý mak a postrúhanú citrónovú kôru a za stáleho miešania odparíme) vyformujeme valček, ten zabalíme do cesta a vytvarujeme rožtek do tvaru C. Rožky položíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, necháme nakysnúť, znovu ich potrieme a upečieme v predhriatej rúre pri 190°C. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bratislavské rožky makové nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bratislavské rožky orechové Bratislavské rožky z nekysnutého cesta Kokosové rožky Makové rezy Mandľové rožky Martinské rožky Maslové rožky Zuzáky makové bratislavské rožky makové, recept, sladkosti |
|