Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:100 g margarínu, 50 g mäkkého tvarohu, 8 strúčikov cesnaku, 3 trojuholníčky taveného syra, soľ, nízkotučné mlieko, nasekaná zelerová vňať Margarín rozotrieme s mäkkým tvarohom, vmiešame rozotretý cesnak a tavený s...
Potrebujeme tieto suroviny:1 biela hlávková kapusta, 500 g mletého bravčového pliecka, 300 g kyslej kapusty, 250 g ryže, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie Na cibuľke podusíme ryžu do polomäkka. Celú hlávku kapusty dáme variť hlúbi...
Potrebujeme tieto suroviny:cestoviny, 2 póry, smotana na šľahanie, soľ, biele korenie, muškátový oriešok, maslo Cestoviny uvaríme poďľa návodu. Na masle podusíme na kolieska nakrájaný pór...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kuracie prsia, hrsť sušených húb, 2 dcl bieleho vína, soľ, hladká múka, olej Maso jemne naklepeme, osolíme, obalíme v múke a sprudka opražíme na oleji....
Potrebujeme tieto suroviny:50 - 60 dkg predného hovädzieho mäsa, 25 dkg cibule, 4 PL masti, 2 ČL hladkej múky, 2 ČL sladkej mletej papriky (vrchovaté), paradajkový pretlak, 7 dl vývaru z kostí, 2 strúčiky cesnaku, rasca, 2 párky, majoránka, mleté čierne korenie, soľ Najemno nakrájanú cibuľu opražte na masti dozlatista, pridajte na kocky nak...
Potrebujeme tieto suroviny:1000 g zemiakov, 2 vajcia, 250 g hrubej múky, 120 g krupice, soľ, na plnku: 250 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 30 g masti, 30 g strúhanky Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:3 kyslé smotany, piškóty, rôzne druhy ovocia, vanilkový cukor, škoricový cukor, kakao, nastrúhaná čokoláda, nastrúhané mandle Každú kyslú smotanu vymiešame zvlášť a to tak, že do každej dáme vanilkový ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hrachu, 2 lyžice masti, 1 lyžica hladkej múky, 0,25 l mlieka, cesnak, soľ, majorán Hrach prepláchneme a namočíme cez noc do studenej vody. Napučaný hrach varí...
Potrebujeme tieto suroviny:4 morčacie kotlety (á 150 g), 1 hlávkový šalát, 240 g mrkvy, 4 polievkové lyžice strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, 4 polievkové lyžice múky, 2 vajcia, olej na vyprážanie, 2 polievkové lyžice bieleho vínneho octu, 4 polievkové lyžice olivového oleja Šalát rozobereme na jednotlivé lístky, umyjeme a necháme odkvapkať. Mrkvu o...
Potrebujeme tieto suroviny:predná polovica kozľaťa, 3-4 plátky údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, majorán, maslo, plnka: polovica všetkých vnútorností z kozľaťa + 2 lyžice tuku + 1 cibuľa + 2-3 žemle + 2-3 vajcia + mleté čierne korenie + soľ + majorán + petržlenová vňať (alebo rozmarín) Prednú polovicu kozľaťa bez blán a tuku sparíme horúcou vodou (čím zjemníme...
|
|