![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 02. októbra, meniny má: Levoslav Biftek na červených fazuľkách s diabolskou omáčkou a zelerovými chipsyKategória: minútky, hovädzie mäsoHodnotenie receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 800 g pravej sviečkovej • 800 g sterilizovaných červených fazuliek • 150 g cibule • 3 strúčiky cesnaku • 1 väčší zeler • 100 g lúpaných sterilizovaných paradajok • 3 chilli papričky • 100 g kečupu • 1 dcl olivového oleja • soľ • korenie • steakové korenie • snietok rozmarínu Recept biftek na červených fazuľkách s diabolskou omáčkou a zelerovými chipsy pripravíme takto:
Sviečkovú rozkrájame na štyri dvěstěgramové bifteky, votrieme korenie, potrieme olivovým olejom a dáme na rozpálenú panvicu. Najprv sprudka opečieme zo všetkých strán a potom dopekáme na potrebný stupeň prepečenia. Omáčku pripravíme tak, že na troške oleja zosklovatíme najemno nasekanú cibuľu, potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak a krátko orestujeme. Ďalej vložíme scedené fazuľky, pridáme kečup, chilli papričky a sterilizované paradajky nakrájané na menšie kúsky a omáčku vydusíme na hustú konzistenciu. Zelerové chipsy pripravíme tak, že zeler ošúpeme, nakrájame na tenké plátky, vložíme do fritézy a smažíme do svetlohnedej farby. Po vybratí poukladáme na chipsy vetvičkami rozmarínu a prikryjeme na minútku pokrievkou (vôňa rozmarínu sa vstrebe do chipsov). Pri podávaní na tanier nalejeme omáčku (nesmie sa moc roztekať), na ňu položíme biftek, na ten poukladáme pár celerových chipsov a doplníme kúskom rozmarínu na ozdobu. Zvyšok chipsov len tak pohodíme po okraji taniera. V našej kuchárke bolo okrem receptu Biftek na červených fazuľkách s diabolskou omáčkou a zelerovými chipsy nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Biftek Biftek po židovsky Biftek s hermelínom Bifteky s vajcom Francúzsky biftek Krkovička s cesnakovou omáčkou biftek na červených fazuľkách s diabolskou omáčkou a zelerovými chipsy, recept, minútky |
|