![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 02. októbra, meniny má: Levoslav ![]() • 4 klátiky hovädzej sviečkovice po asi 200 g • 1 lyžica čierneho korenia • 1 lyžice bieleho korenia • 4 guľôčky nového korenia • 2 lyžice oleja • soľ • 4 cl koňaku • 20 g masla • 250 ml smotany na šľahanie Recept francúzsky biftek pripravíme takto:
Oba druhy korenia a nové korenie nahrubo roztlčieme a obalíme v ňom mäso. Opekáme ho v rozpálenom oleji, minútu z každej strany. Znížime teplotu a dopekáme 2-4 min podľa požadovaného stupňa prepečenia. Hotové mäso vyberieme a osolíme. Výpek rozriedime koňakom, pridáme maslo, smotanu a premiešame. Po zhustnutí osolíme. Bifteky polejeme omáčkou a podávame so zemiakovými kroketami. V našej kuchárke bolo okrem receptu Francúzsky biftek nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Biftek Biftek na červených fazuľkách s diabolskou omáčkou a zelerovými chipsy Biftek po židovsky Biftek s hermelínom Bifteky s vajcom francúzsky biftek, recept, minútky |
|