Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 25. septembra, meniny má: Vladislav

Biftek po židovsky

Kategória: minútky, hovädzie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept biftek po židovsky potrebujeme tieto suroviny:

   • 80 dkg hovädzie sviečkovej
   • 6 dkg slaniny
   • 15 dkg kečupu
   • 1 pohár vína
   • 20 dkg šampiňónov
   • 6 lyžic oleja
   • 2 lyžice masla
   • 3 paradajky
   • 2 bobkové listy
   • 1 lyžica hladkej múky
   • soľ
   • mleté čierne korenie
   • jalovec
Recept biftek po židovsky pripravíme takto:
Z odblanenej očistenej sviečkovej nakrájame bifteky, mierne ich naklepeme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, posypeme drveným jalovcom, pokvapkáme červeným vínom a necháme v chlade odležať. Pred tepelnou úpravou posypeme bifteky z jednej strany múkou a opekajte ich na oleji 4-5 minút z každej strany. Hotové bifteky vyberieme z panvice, do výpeku pridáme na plátky nakrájané očistené šampiňóny, bobkové listy a kečup, mierne zalejeme vodou a zjemnime maslom. Pri podávaní položíme na bifteky polovice olúpaných paradajok a prelejeme pripravenou šťavou. Podávame s pečenými zemiakmi alebo hranolkami.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Biftek po židovsky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Biftek   Biftek na červených fazuľkách s diabolskou omáčkou a zelerovými chipsy   Biftek s hermelínom   Bifteky s vajcom   Francúzsky biftek  


biftek po židovsky, recept, minútky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2020 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!