![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 02. októbra, meniny má: Levoslav ![]() • 80 dkg hovädzie sviečkovej • 6 dkg slaniny • 15 dkg kečupu • 1 pohár vína • 20 dkg šampiňónov • 6 lyžic oleja • 2 lyžice masla • 3 paradajky • 2 bobkové listy • 1 lyžica hladkej múky • soľ • mleté čierne korenie • jalovec Recept biftek po židovsky pripravíme takto:
Z odblanenej očistenej sviečkovej nakrájame bifteky, mierne ich naklepeme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, posypeme drveným jalovcom, pokvapkáme červeným vínom a necháme v chlade odležať. Pred tepelnou úpravou posypeme bifteky z jednej strany múkou a opekajte ich na oleji 4-5 minút z každej strany. Hotové bifteky vyberieme z panvice, do výpeku pridáme na plátky nakrájané očistené šampiňóny, bobkové listy a kečup, mierne zalejeme vodou a zjemnime maslom. Pri podávaní položíme na bifteky polovice olúpaných paradajok a prelejeme pripravenou šťavou. Podávame s pečenými zemiakmi alebo hranolkami. V našej kuchárke bolo okrem receptu Biftek po židovsky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Biftek Biftek na červených fazuľkách s diabolskou omáčkou a zelerovými chipsy Biftek s hermelínom Bifteky s vajcom Francúzsky biftek biftek po židovsky, recept, minútky |
|