Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2-3 údené makrely, 600-700 g zemiakov, 2 cibule, 2 vajcia, 250 ml mlieka, tuk, soľ, mleté čierne korenie Makrely zbavíme kože, vykostíme a nakrájame na menšie kúsky. Do vymastenej ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčového pleca bez kostí, 1 väčšia cibuľa, 200 g bielej fazule, 3 lyžice kečupu, 1 lyžička octu, 40 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika Prebratú fazuľu prepláchneme, zalejeme studenou vodou, necháme 3 hodiny máč...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčovej krkovičky bez kosti, 100 g slaniny, 300 g hydinovej pečene, 1 cibuľa, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice hladkej múky, muškátový kvet Polovicu tučného mäsa nasekáme nahrubo. Chudé mäso pomelieme jemne spolu s ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mäkkého tvarohu, 3 vajcia, 5 lyžíc strúhanky, 3 lyžice hrubej múky, soľ Tvaroh vymiešame so strúhankou, múkou, vajíčkami a soľou (podľa chuti). Z c...
Potrebujeme tieto suroviny:hovädzie mäso, cesnak, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, rastlinný olej, horčica, jarná cibuľka, hladká múka Mäso nakrájame na rezance, posypeme mletou sladkou paprikou, pridáme prelis...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g šampiňónov, 1 citrón, 4 žĺtky, 250 g kyslej smotany, 150 g strúhaného syra, maslo, soľ, korenie, muškát Olúpané šampiňóny nakrájame na plátky, pod studenou vodou opláchneme a pokv...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g bravčového karé s kosťou, 50 g oleja, soľ, čierne mleté korenie, 50 ml červeného vína, 1 lyžica medu, štipka mletej chilli papričky, 10 g plnotučnej horčice Plátok s kosťou naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a opečieme n...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g paprikové klobásy, 100 g údenej slaniny, 200 g zemiakov, 100 g cibule, 100 g paradajok, 100 g červenej repy, 100 g kyslej kapusty, 100 g koreňovej zeleniny, 150 g bieleho jogurtu, soľ, bobkový list, nové korenie Slaninu nakrájanú na kocky opražíme spoločne s cibuľou. Pridáme na kolieska...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg chobotnice, 2 čajové šálky červeného vína, čajová šálka oleja, bobkový list, čierne korenie, hlávkový šalát Umytú chobotnicu vložíme do hrnca, podlejeme vínom, olejom, pridáme korenie...
Potrebujeme tieto suroviny:2 lyžičky chmeľových šišiek, 1 lyžička valeriány lekárskej (baldrián), 250 ml vriacej vody Chmeľové šištičky a baldrián zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme l...
|
|