![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš ![]() • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti • 100 g slaniny • 300 g hydinovej pečene • 1 cibuľa • 3 vajcia • soľ • mleté čierne korenie • 2 lyžice hladkej múky • muškátový kvet Recept cigánska paštéta pripravíme takto:
Polovicu tučného mäsa nasekáme nahrubo. Chudé mäso pomelieme jemne spolu s pečeňou a cibuľou, pridáme soľ, korenie, vajce, múku a v mise vymiešame. Potom vmiešame nahrubo nasekané mäso a nakrájanú slaninu. Paštétovú formu vymažeme olejom, naplníme zmesou, prikryjeme, formu vložíme do pekáča s vodou a v rúre necháme ťahať 80 minút (nevaríme). Potom necháme vychladnúť, vyklopíme, zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky. V našej kuchárke bolo okrem receptu Cigánska paštéta nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Babičkina pečeňová paštéta Bôčiková paštéta Bravčová paštéta II Domáca husacia paštéta Kuracia paštéta Paštéta z bravčovej pečene Paštéta z diviaka Paštéta z kuracej pečene Vianočná hydinová paštéta Zverinová paštéta so sušenými slivkami a vlašskými orechmi cigánska paštéta, recept, na chlieb |
|