Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 varené vajíčka, 200 g tvrdého syra, 100 g masla, 150 g tvarohu, 4 strúčiky cesnaku, žltá paprika, červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, pažítka Nastrúhame vajíčka, pridáme tvrdý syr, tvaroh, cesnak a maslo a osolíme a o...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg hovädzieho zadného mäsa, 100 g slanina, 300 g cibule, 100 g masti, soľ, mleté čierne korenie, celé nové korenie, vývar, hladká múka Mäso prešpikujeme polovicou dávky slaniny, osolíme okoreníme a opečieme na ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g čerstvého vyloupaného hrášku, 1 liter vývaru z mäsa, 50 ml kvalitné cherry, 40 g hladkej múky, štvrť zeleru, 3 strúčiky cesnaku, soľ, majoránka, pažítka Hrášok dáme do vývaru a varíme domäkka. Potom vývar s hráškom rozmixujeme, ...
Potrebujeme tieto suroviny:6 krajcov pšeničného chleba, 1-2 paradajky, strúhaný tvrdý syr, 3 lyžice oleja Chlieb nakrájame na krajce asi 1 cm hrubé a opečeme na masle dozlatista. Na...
Potrebujeme tieto suroviny:4 (deň staré) žemle, 4 poháre mlieka, 4 poháre polohrubej múky, 4 vajcia, soľ, 4 lyžice oleja, prášok do pečiva Žemle pokrájame na kocky a do červena ich v rúre opečieme a pokvapkáme tuko...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky tvrdého syra (Eidam), hladká múka, vajíčko, strúhanka, olej Plátky syra obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a v strúhanke a na horúcom ...
Potrebujeme tieto suroviny:3 banány, 4 polovičky zaváraných broskýň, mlieko Banány a broskyne nakrájame na menšie kúsky, prilejeme mlieko a rozmixujeme...
Potrebujeme tieto suroviny:4 lyžičky granka, 250 ml smetany na šľahanie, 2 lyžíce polotučného mlieko Všetky ingrediencie dobre premiešame, nalejeme do vhodnej nádoby a necháme ...
Potrebujeme tieto suroviny:6 cibúľ, 5 strúčikov cesnaku, pol lyžičky cukru, 750 ml kuracieho vývaru, 500 ml čierneho piva, olej, maslo, soľ, korenie, 2 lyžičky drvenej rasce, trochu petržlenovej vňate Olúpanú a na kolieska nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku spoločne orestujeme...
Potrebujeme tieto suroviny:hrsť žihľavy, hrsť štiavu, hrsť poľnej, hrsť jahodového lístia, hrsť fialkového lístia, 1 lyžica popence, 1 lyžica pažítky, 1 lyžica ligurčeka, 1 lyžica bazalky, 50 g masla, 2 žĺtky, 1 lyžica hladkej múky, soľ Bylinky preberieme, umyjeme a jemne nasekáme. Urobíme svetlú zápražku z mas...
|
|