Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:tvrdý syr, šunka, vajcia, strúhanka Na plátok tvrdého syra položíme plátok šunky, zvinieme do rolády a spíchnem...
Potrebujeme tieto suroviny:slivky, kozí syr, anglická slanina, portské víno Slivky rozpolíme a zbavíme kôstok. Na miesto pecky dáme kúsok kozieho syra ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g čerstvých hríbov, 8 rožkov, 150 g hrubej múky, 4 vajcia, 0,4 l mlieka, štipka prášku do pečiva, soľ, rasca, petržlenová vňať Staršie rožky nakrájame na kocky a necháme uschnúť. Huby nakrájame na menši...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mletého masa, 3 větší žampióny, strouhanka, sůl, pepř, olej na smažení Šampiňóny očistíme, nakrájame nadrobno, pridáme mleté mäso a trochu strúhan...
Potrebujeme tieto suroviny:kapor, maslo, 1 krabička sardeliek Pekáč vymastíme maslom, do neho naukladáme očistené diely kapra a potrieme ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g húb, 1 cibuľa, 100 ml kyslej smotany, 250 ml sladkej smotany, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 2 žĺtky, 200 bieleho vína, soľ, mletá červená paprika Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme ju na masle, pridáme nakrájané huby, mú...
Potrebujeme tieto suroviny:120 g hladkej múky, 200 ml mlieka, 1 vajce, 1 lyžica medu, 10 g cukru, mleté orechy, čokoláda, citrónová kôra, šľahačka, ovocie na ozdobenie Do mlieka vmiešame cukor, med a múku, pridáme trochu nastrúhanej citrónovej...
Potrebujeme tieto suroviny:kuracie dolné stehná, voda, strúhanka, hladká múka, vajce, soľ, olej Kuracie stehná uvaríme vo vode domäkka. Potom ich vyberieme a necháme vychl...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčšie kurča, 500 g paradajok, 400 g mrkvy, 400 g zeleru, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 120 ml vína, 2 lyžice oleja, 200 ml hydinového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, sušený tymian Paradajky umyjeme, prerežeme na polovice, zbavíme ich jadrovníka a dužinu n...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g celozrnnej pšeničnej múky, 1 pohár medu, 9 žĺtkov, 10 bielkov, 10 g kardamónu, 10 g pomletých klinčekov Med vymiešame vo veľkej mise do penista – musí byť úplne biely. Pomal...
|
|