Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
4 väčšie hrušky, 0,7 litra bieleho vína, 100 g práškového cukru, 50 g hrozienok, 250 g čokolády na varenie, 50 g lieskových orieškov, šľahačka na ozdobenie
Hrušky olúpeme (necháme im stopku), nastojato je poskladáme do vhodnej nádo...


Potrebujeme tieto suroviny:
100 g polohrubej muky, 5 vajec, 150 g cukru, 1 lyžice kakaa, 1 lyžice oleja, na plnku: 200 ml mlieka + 1/2 sáčku vanilkového pudingového prášku + 3 vanilkové cukry + 1 lyžica mletého cukru + asi 50 g masla + 250 g tvarohu + 4 plátky želatíny, mandarínkový kompót
Z bielkov ušľaháme nie príliš tuhý sneh, do ktorého po častiach pridávame c...


Potrebujeme tieto suroviny:
300 g cestovín, 200 g moravského údeného mäsa, 500 g kyslej kapusty, 200 g cibule, 50 g masti, soľ, mleté ​​čierne korenie, majorán
Do hrnca dáme vodu, lyžicu oleja, osolíme, privedieme k varu, nasypeme cest...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g ryže, 300 g čerstvých húb, 2 stredné cibule, 100 g mrazeného hrášku, 50 g strúhaného syra, olej, soľ, nasekaná petržlenová vňať na posyp
Jednu nadrobno nasekanú cibuľu speníme na oleji. Horúcou vodou sparíme ryžu...


Potrebujeme tieto suroviny:
0,5 kg bôčiku, 2 hrsti sušených hub, 15 dkg tvrdého syra, 3 vajce, mlieko, soľ, korenie
Bôčik upečieme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky. Sušené huby namoč...


Potrebujeme tieto suroviny:
160 g rezancov, 500 g húb, 1 pohár sterilizovanej kapusty, 1 cibuľa, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, 1 lyžica strúhanky, olej, soľ, rasca
Rezance uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Nakrájanú cib...


Potrebujeme tieto suroviny:
800 g teľacej pečene, 100 g slaniny, 100 g masla, 0,5 l mlieka, 200 ml kyslej smotany, 2 lyžice hladkej múky, 200 ml mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie
Pečeň odblaníme a očistenú namočíme do mlieka na 1 hodinu. Potom osušíme, p...


Potrebujeme tieto suroviny:
0,5 kg hovädzieho mäsa s kosťou, 0,5 kg slepačieho mäsa, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 zväzok zelerovej vňate, 2 mrkvy, 1 petržlen, 100 g zeleru, strúčik cesnaku, polovica zelenej papriky, 150 g kelu, pór, olej, soľ, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, 1 bobkový list, tymian
Hovädzie a slepačie mäso umyjeme a na niekoľko minút zalejeme horúcou vodou...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g šošovice, 3 lyžice rastlinného oleja, 3 lyžice hladkej múky, ocot, 1 cibuľa, soľ
Opláchnutú šošovicu namočíme a necháme napučať vo vode. Potom ju uvaríme do...


Potrebujeme tieto suroviny:
3 vajcia, 300 ml sladkej smotany, 10 kandizovaných čerešní, 1 lyžica pomletých lieskových orieškov, 3 lyžice práškového cukru, na hrot noža angeliky
Žĺtky spolu s cukrom a so sladkou smotanou varíme za stáleho šľahania vo vo...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!