Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g zadného hovädzieho mäsa, 100 g čerstvých húb, 50 g šunky, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice oleja Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré na okrajoch narežeme, nak...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g zeleru, 50 g majonézy, citrónová šťava, soľ, cukor Ošúpaný a omytý zeler nastrúhame na jemnom struhadle. Posolíme, osladíme, p...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g kyslej kapusty, 250 g hovadzieho mäsa, 250g bravčového mäsa, 150 g údeného mäsa, 1 domáca klobása, 2 väčšie cibule, 20-30 g sušených húb, soľ, mletá sladká paprika, 3 stručiky cesnaku, 2 bobkové listy, 5 sušených sliviek, 2 chilli papričky Údené mäso uvaríme. V osobitej nádobe opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, p...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg chudého bôčika, 150 g strúhaného syra, 2 vajcia, soľ, korenie, na obalenie: hladká múka + vajcia + strúhanka, olej Bôčik zomelieme, zmiešame s vajcami a strúhaným syrom, osolíme, okoreníme a...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g húb, 1 cibuľa, 3 lyžice smotany, soľ, mleté čierne korenie, olej Huby očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu nakrájame nadrobno, opraží...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g klobásy, 250 g sterilizovaných šampiňónov, 1 cibuľa, 4 paradajky, maslo, 1 vajce, karí korenie, 1/8 l šľahačky, 100 g strúhaného ementálu, soľ, korenie Šampiňóny nechajte odkvapkať, cibuľu olúpte a najemno nastrúhajte. Paradajk...
Potrebujeme tieto suroviny:hrsť žihľavy, hrsť štiavu, hrsť poľnej, hrsť jahodového lístia, hrsť fialkového lístia, 1 lyžica popence, 1 lyžica pažítky, 1 lyžica ligurčeka, 1 lyžica bazalky, 50 g masla, 2 žĺtky, 1 lyžica hladkej múky, soľ Bylinky preberieme, umyjeme a jemne nasekáme. Urobíme svetlú zápražku z mas...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g kuracích pŕs, 2 cibule, 2 zelené papriky, 2 paradajky, 1 mrkva, 1 zelerová stopka, 1 lyžička gulášového korenia, 4 lyžice oleja Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu. Po 2 minúta...
Potrebujeme tieto suroviny:broskyne, cukor Broskyne sparíme vo vriacej vode, potom ich rýchlo ochladíme studenou vodou...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g suchého hrachu, 200 g ryže, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 dcl zeleninového vývaru, olej, soľ, majoránka Prebraný opláchnutý hrach namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. Poto...
|
|