Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
6 cl ginu, 1,5 cl svetlého rumu, 1,5 cl Triple Sec, 1,5 cl citrónovej šťavy, 1,5 cl grapefruitového džúsu
Ingrediencie nalejeme do šejkra, pridáme drvený ľad a pretrepeme. Cez sitko...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 hlávka malého kapusty, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 plechovka sterilizovaných šampiňónov, na zálievku: citrónová šťava + soľ + korenie + 2 lyžice olivového oleja
Kapustu jemne nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno a mrkvu nastrúhame, pri...


Potrebujeme tieto suroviny:
2 kuracie prsia, 200 ml červeného vína, 3 strúčiky cesnaku, 1 vetvička tymiánu, soľ, korenie, olej, hladká múka
Mäso nakrájame na plátky, obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji z oboc...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g ryže na rizoto, 2 šalotky, 1 lyžica oleja, šafran, 150 ml suchého bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masla, 50 g strúhaného parmezánu, 1 l kuracieho vývaru
V hlbšej panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a nec...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g kryštálového cukru, 1 tuk (hera), 1 sladené kondezované mlieko, 100 g mletých vlašských orechov, 1 balenie nesladených tortových oblátok, čokoládová poleva
Cukor rozpustíme vo väčšom hrnci, odstavíme, pridáme rozpustený tuk, opäť z...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 zeler, 2 kyslastá jablká, 20 guličiek tmavého vína, hrsť vlašských orechov, 500 ml vody, soľ, 1 lyžica trstinového cukru, 2 lyžice jablčného octu, 150 g majonézy
Zeler ošúpeme, nakrájame na menšie kocky, dáme do osolenej vody, pridáme ja...


Potrebujeme tieto suroviny:
1-2 lyžice kompótového ananásu, 5 cl šťavy z ananásového kompótu, 8 až 10 cl šťavy z pomaranča, šťava z polovice citróna, kocky ľadu, na ozdobenie: koliesko pomaranča + koliesko citróna + čerstvé lístky mäty
Kompótový ananás rozmixujeme na jemnú kašu. Vložíme do hrubostenného pohára...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g bravčového mäsa z pleca, 100 g čerstvých húb, 200 ml kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 50 g masti, citrónová šťava, 1 lyžica nasekaného kôpru, soľ, mleté čierne korenie
Mäso umyjeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenej masti opečieme zo všetkých...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 väčší zeler, 6 vajec, majonéza, horčica, smotana, huby z konzervy (šampiňóny, kuriatka), soľ
Vajcia uvarte na tvrdo, oddeľte žĺtky a bielky. Uvarený zeler pokrájajte na...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g baranieho krku s kosťou, 1 l vody, 100 g suchej fazule, 0, 3 dcl oleja, 1 cibuľa, 1 väčšia zelená paprika, domáce cestoviny, 0,5 dcl kyslej smotany, soľ
Fazuľu si namočte deň dopredu. Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté ...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!