Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:250 g varených fazúľ /125 surových/ , 75 g majonézy, 50 g sardelových rezov, 25 g cibule, 50 g sterilizovanej kapie, 50 g sterilizovaných uhoriek, ocot, cukor, mleté čierne korenie Do varených vychladnutých fazúľ nasekajte nadrobno sardelové rezy aj s olej...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového mäsa, 100 g párko, 300 g koreňovej zeleniny, 300 g kapusty (kyslej alebo sterilizovanej), 200 g červenej repy, ocot, bobkový list, niekoľko guľôčok čierneho korenia a nového koreniav, šálka kyslej smotany Hovädzie mäso nakrájame na malé kúsky a vložíme do dvoch litrov studenej vo...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g múčnych zemiakov, 2 vajcia, 60 g masla, 100 g hrubej múky, soľ, čierne korenie Olúpané a umyté zemiaky uvaríme do mäkka. Potom zlejeme vodu a ešte teplé z...
Potrebujeme tieto suroviny:4-5 väčších zemiakov, 2 lyžice oleja, 2 lyžice krémového jogurtu, 1 lyžičku soli, ¼ lyžičky mletých feferónov, ½ lyžičky sušenej mäty, ½ lyžičky sušeného tymianu V miske zmiešame olej, jogurt, soľ, mätu a všetky koreniny. Koreniny pridáv...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového stehna, 200 g zemiakov, 1 dcl horúceho mlieka, 1 vajce, 40 g hladkej múky, olej, tvrdý strúhaný syr, cesnak, soľ, mleté čierne korenie Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Zemiaky ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg rebarbory, 1 citrón, 500 g cukru krupica (alebo želírovací cukor) Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme s trochou vody, kým...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g pšena, 1 cibuľa, 4 lyžice oleja, 1-2 paradajky, soľ, korenie, voda (dvojnásobný objem pšena) Pšeno na sitku sparíme vriacou vodou. Sparíme aj paradajky, olúpeme ich a p...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g krupice, 3 vajcia, 70 g masla, 1000 ml mlieka, 150 g práškového cukru, hrozienka, citrónová kôra, sůl Krupicu zalejeme 500 ml mlieka a necháme chvíľu napučať. Druhú polovicu mli...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčového mäsa, 2 žemle, 1 dcl bieleho vína, 1 dcl smotany, 40 g masti, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, zázvor, muškátový kvet, bravčová čreva Mäso jemne pomelieme s žemľami namočenými v smotane (najlepšie dvakrát), ok...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g suchej fazule, 2 veľké zemiaky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 zeler, 2 veľké mrkvy, 1 veľký petržlen, 1 lyžička soli, 2 bobkové listy, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate Fazuľu necháme namočenú 12 hodín. Potom ju scedíme, dáme do väčšieho hrnca,...
|
|