Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g údeného bravčového stehna, pol balíčka červenej šošovice, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, majorán, soľ Šošovicu uvaríme podľa návodu. Na rozpálenom oleji speníme nakrájanú cibuľu...
Potrebujeme tieto suroviny:huby, cibuľa, soľ, korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, hladká múka Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masti. Pridáme očistené a nakrájané...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen a zeler), bobkový list, celé čierne korenie, soľ, 1 kyslá smotana, 1 lyžica hladkej múky, 1 viazanička kôpru Zeleninu pokrájame na malé kúsky a varíme vo vode spolu s bobkovým listom, ...
Potrebujeme tieto suroviny:5 žĺtkov, 175 g práškového cukru, štvrt lyžičky prášku do pečiva, rastliný tuk na vymazanie Žĺtky s cukrom a práškom do pečiva šľaháme asi 10–15 minút. Formičky ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g bravčového stehna, 2 červené papriky, 300 g valeriánky, soľ, mleté čierne korenie, ligurček, balzamikový ocot, panenský olivový olej Papriky zbavíme semienok a nakrájame na prúžky. Pridáme spláchnutú valerián...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g údenej klobásy, 800 g kyslej kapusty, 2 dcl mlieka, 2 cibule, 2 žĺtky, 1 vrecko zemiakovej kaše v prášku (na 3dcl vody), 2 lyžice horčice, 2 lyžice hustej kyslej smotany, 2 lyžice tuku, petržlenová vňať, 2 bobkové listy, 4-5 čiernych korení, soľ, mleté korenie Nadrobno posekanú cibuľu upražíme na tuku do sklovita. Pridáme kyslú kapust...
Potrebujeme tieto suroviny:2 cibule, 3-4 lyžice masti, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžica octu, 50 g kyslých uhoriek, soľ Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na masti, pridáme paradajkový pretlak a ...
Potrebujeme tieto suroviny:kačacie drobky, kosti z kačky, 1 cibuľa, 300 g koreňovej zeleniny, 20 g masla, 3 strúčiky cesnaku, 200 ml sladkej smotany, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžička posekanej medovky, soľ, mleté biele korenie, 2 potlčené klinčeky, štipka šafranu, citrónová šťava Drobky a kosti uvaríme domäkka v posolenej vode. Na masle opražíme nadrobno...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g filety z lososa, 200 g filety z tresky, polka póru, 2 mrkvy, 100 g zeleru, 100 g kvaky, polovica feniklu, 200 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 150 ml bieleho vína, 1 lyžica masla, 2 lyžice tomatového (červeného) pesta, 650 ml rybacieho vývaru Zeleninu nakrájame na tenké rezance, filé zbavíme kože a nakrájame na kocky...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, cibuľa, soľ, korenie, cukor, olej, ocot Zemiaky uvaríme v šupke. Ešte teplé zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a p...
|
|