KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 10. mája, meniny má: Viktória NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:
600 g mäsa, 3 lyžice polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, 2 až 3 lyžice mlieka, petržlenovú vňať, tuk na vyprážanie Rezne na okraji narežeme, naklepeme, posolíme a obalíme v múke. Vajcia poso... Potrebujeme tieto suroviny:
uvarené cestoviny, klobása, údená slanina, bryndza, zelená paprika, jarná cibuľka, soľ, mletá červená paprika, čili papričky, olej Klobásu nakrájame na kolieska, údenú slaninu pokrájame na pásiky. Zapekaciu... Potrebujeme tieto suroviny:
0,25 kg múky, 1 žĺtok, 80 g masla, ocot, zelená petržlenová vňať, soľ, na plnku: 0,25 kg varenej šunky + 30 g masla + 50 g cibule Z múky, žĺtka, vody a soli spracujeme nie veľmi tuhé cesto, ktoré necháme s... Potrebujeme tieto suroviny:
4 zrelé hrušky, 3 lyžice citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, 60 g vlašských orechov, 150 g tučného tvarohu, 50 g gorgonzoly (alebo iného syra s modrou plesňou), 50 g zmäknutého masla, 8 kokteilových višní Hrušky olúpeme, rozpolíme a odstránime jadrovník. Citrónovú šťavu osolíme a... Potrebujeme tieto suroviny:
600 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 1 lyžica horčice, trocha vody, 4 varené vajcia Mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu a horčicu s trochou vody riadne premi... Potrebujeme tieto suroviny:
400 g paradajok, 200 g mozzarelly, extra panenský olivový olej, bazalka, soľ Paradajky a mozzarellu nakrájame na rovnako hrubé plátky. Potom je striedav... Potrebujeme tieto suroviny:
500 g rebarbory, 500 g polohrubej múky, 250 g cukru, polovica kocky masla, 250 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 lyžička škorice Olúpanú rebarboru nakrájame na malé kocky a posypeme cukrom. Z múky, cukru,... Potrebujeme tieto suroviny:
10 uvarených vajec, 2 čerstvé chreny, 4 kyslé smotany, cestoviny, 2 konzervy kukurice Cestoviny pripravíme podľa návodu. Vajcia posekáme, chren postrúhame, pridá... Potrebujeme tieto suroviny:
2 kg malých zemiakov, 1 zväzok jarnej cibuľky, čerstvo nastrúhaný chren (približne 5 lyžíc), 500 g crème fraîche, soľ, šťava z jedného citróna Malé zemiaky osčistíme a v šupke uvaríme v neosolenej vode. Potom vodu zlej... Potrebujeme tieto suroviny:
2 bravčové srdcia, 5 dkg údenej prerastenej slaniny, 1 cibuľa, koreňová zelenina, soľ, divoké korenie, 1 lyžička plnotučnej horčice, bravčová masť Srdce očistíme a prekrojíme na 4 časti. Na masti opečieme slaninu pokrájanú... |
|