Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj
Sibírske pelmeneKategória: hlavné jedlá, bravčové mäsoHodnotenie receptu: Na recept sibírske pelmene potrebujeme tieto suroviny: • 0,25 kg múky • 1 žĺtok • 80 g masla • ocot • zelená petržlenová vňať • soľ • na plnku: 0,25 kg varenej šunky + 30 g masla + 50 g cibule Recept sibírske pelmene pripravíme takto: Z múky, žĺtka, vody a soli spracujeme nie veľmi tuhé cesto, ktoré necháme stáť 1 – 2 hodiny. Potom ho rozvaľkáme na tenko a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska vo veľkosti dlane. Doprostred kolieska dáme plnku (ktoru pripravime tak, že nadrobno posekanu šunku zmiešame s maslom a s posekanou cibuľou), prikryjeme druhým kolieskom, okraje dobre pritlačíme a ešte raz vykrojíme okrúhlou formičkou. Takto pripravené pelmene varíme v slanej vode asi 10 minút. Uvarené vyberieme, polejeme roztopeným maslom, pokvapkáme octom a posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
sibírske pelmene, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!