Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:chmeľ, koreň valeriány, medovka, podzemok archangeliky, ľubovník bodkovaný, čakanka Zo zmesi rovnakých dielov chmeľu, koreňa valeriány, medovky, podzemku archa...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g drobnej bielej fazule, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 2 dcl sladkej smotany, ocot, olej, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica cukru, soľ, na halušky: 200 g hladkej múky + 1 vajce + voda Vopred namočenú fazuľu uvaríme domäkka s bobkovým listom. Na oleji osmažíme...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l čiernej jarabiny, 1 l jemnej liehoviny (vodka alebo brandy), 1 l vody, 1 kg cukru krupice Do štvorlitrovej fľaše dáme čiernu jarabinu, zalejeme liehovinou a necháme ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g lieňa, 30 g údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, mletá červená paprika, maslo, 250 ml smotany Lieňa osolíme a opečieme na rozpustenom masle. Vo výpeku rozpustíme na kock...
Potrebujeme tieto suroviny:1 melón, 1 pomaranč, 1 citrón Melón rozpolíme, zbavíme jadier, nakrájame na kúsky a rozmixujeme s trochou...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg kysanej kapusty, 50 dkg mletého pliecka, kousek údenej klobásy, 10 dkg ryže, 10 plátkov údenej šunky, 10 listov hlávkovejo kapusty, 1 cibuľa, 1 cesnak, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice mletej červenej papriky, 1 lyžička soli, 1/4 lyžičky mletého černého korenia, špetka muškátového ořieška, 3 bobkové listy Rímsku misu na kapustnicu namočíme do vody aspoň na 30 minút. Listy hlávkov...
Potrebujeme tieto suroviny:4 lyžice práškového cukru, 4 vajcia, 2 šľahačky, 2 lyžice kakaa Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme kakao, ušľahanú šľahačku ...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg bravčového mäsa, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 feferónka, 4 očistené zemiaky, 3 huby, 1 hlávku kapusty, soľ, rasca, mletá červená paprika Kocky slaniny popražte, keď pustia tuk a zbelejú pridajte posekanú cibuľu a...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 100 g mrkvy, 100 g zemiakov, vývar, 20 g paradajkového pretlaku, 40 g masti, soľ, 5 ks celého korenia, petržlenová vňať, kôpor Mäso pokrájame na väčšie kúsky, opražíme s cibuľkou pokrájanou nahrubo, zal...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l kapustovej šťavy, 1,5 l vody, 100 g koreňovej zeleniny, 350 g kyslej kapusty, 400 g údenej klobásy, 4 ks bravčových kotliet, 100 g sušených hríbov, čierne korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku, 40 g tuku, 30 g hladkej múky, soľ Do studenej vody dáme variť kotlety, klobásu a hríby. Po pol hodine pridáme...
|
|