Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 banán, 2 lyžice citrónovej šťavy, 150 ml jogurtu, 50 ml hustejšieho kokosového mlieka, 1 lyžica kari Banán olúpeme, roztlačíme vidličkou a premiešame z citrónovou šťavou, pridá...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mäsa z diviaka, 300 g bravčového bôčiku, 150 g surovej bravčovej slaniny, 50 g bravčovej masti, 50 g cibule, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 5 cl koňaku, 1 žĺtok, citrónová kôra, soľ, paštétové korenie Bravčový bôčik vykostíme, zrežeme kožu, pokrájame na kocky, osolíme a nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g diétnej salámy, 1 majolka, 1 šalát Hradišťanka (Moravanka), 3 cibule, na nálev: 2 lyžice kečupu + 2 lyžice horčice + 2 lyžice oleja + šťava zo šalátu + 1 lyžička soli + 1 lyžička mletého korenia + 1 lyžička sladkej papriky Nálev necháme zovrieť a po vychladnutí zmiešame s nakrájanými surovinami....
Potrebujeme tieto suroviny:500 g čerstvého sadla, 400-500 ml červeného vína, 4 strúčiky cesnaku, hrsť opražených nahrubo nasekaných mandlí, soľ, čierne korenie Sadlo nakrájame na kocky, vložíme do kastróla so silným dnom, podlejeme čer...
Potrebujeme tieto suroviny:1 pór, pol brokolica, 200 g tvrdého syra, 3 vajcia, 3 lyžice sušenej vyprážané cibule, strúhanka, 100 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, olej Pór očistíme a nakrájame na kocky, brokolicu rozoberieme na maličké ružičky...
Potrebujeme tieto suroviny:1 sladené kondenzované mlieko, 1 smotana na šľahanie, 200 ml rumu Neotvorenú plechovku kondenzovaného mlieka dáme do vody, povaríme 2 hodiny ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 mrkve, 1 jablko, 1 lyžica posekaných orechov, 1 lyžica hrozienok, 1 lyžica oleja, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica medu Hrozienka pred použitím namočíme do vody. Do misky nastrúhame nahrubo mrkvu...
Potrebujeme tieto suroviny:4 zemiaky, 4 vajcia, malý kúsok póru, 120 g bieleho jogurtu, soľ Zemiaky uvaríme v šupke domäkka a necháme trochu vychladnúť. Vajcia uvaríme...
Potrebujeme tieto suroviny:8 vajec, 1/2 šálky zbytku akéhokoľvek pečeného mäsa, 100 g žampiónov, sendvič, 50 g masla, soľ, korenie, na omáčku: 50 g masla + 1 lyžica hladekj múky + 1/2 cibule + soľ + bobkový list + korenie + 0,5 l mlieka Z masla a múky uvaríme svetlú zápražku a po častiach do nej vmiešame mlieko...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg hovädzieho mäsa s kosťou, 0,5 kg slepačieho mäsa, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 zväzok zelerovej vňate, 2 mrkvy, 1 petržlen, 100 g zeleru, strúčik cesnaku, polovica zelenej papriky, 150 g kelu, pór, olej, soľ, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, 1 bobkový list, tymian Hovädzie a slepačie mäso umyjeme a na niekoľko minút zalejeme horúcou vodou...
|
|