Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 150 g slaniny, 150 g bryndze, 1 cibuľa, soľ, rasca Zemiaky očistíme, umyjeme, rozštvrtíme a uvaríme v osolenej vode s trochou ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kurča, 200 g mrkvy, 100 g petržlenu, 100 g zeleru, 100 g hrášku, 60 g masla, 1 dcl kyslej smotany, 20 g hladkej múky, soľ, zelená petržlenová vňať Očistené a umyté kurča pokrájame na štvrtky, osolíme, opečieme v rozohriato...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g práškového cukru, 150 g masla, 1 vanilkový cukor, 60 g kakaa, na náplň: 120 g cukru + 50 g mletých orechov + 50 g masla + 50 ml rumu Čokoládu pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, pridáme cuko...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g baranieho krku s kosťou, 1 l vody, 100 g suchej fazule, 0, 3 dcl oleja, 1 cibuľa, 1 väčšia zelená paprika, domáce cestoviny, 0,5 dcl kyslej smotany, soľ Fazuľu si namočte deň dopredu.
Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g húb, 200 g bravčového mletého mäsa, 2 vajcia, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica hladkej múky, soľ, čierne korenie, rasca, karí, olej, tatárska omáčka Huby nakrájame, pridáme rascu a korenie a dusíme vo vlastnej šťave. Potom p...
Potrebujeme tieto suroviny:540 g polohrubej múky, 360 g tuku na pečenie, 1 smotana na šľahanie, na plnku: 150 g mletých vlašských orechov + 150 g mletého cukru + 1 bielok + trocha rumu + vajce na potretie Do misy dáme múku, nastrúhame na strúhadle tuk, nalejeme šľahačku a vypracu...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g predného srnčieho mäsa s kosťou, 100 g cibule, 75 g margarínu, 40 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, rasca, paradajkový pretlak, citrónová kôra, cesnak Na polovici tuku opražíme dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paprik...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g kapra, soľ, 4 strúčiky cesnaku, paprika, 30 g oleja, citrónová šťava Kapra naporcujeme, osolíme a necháme 30 minút odležať. Cesnak vymiešame s p...
Potrebujeme tieto suroviny:krkovička bez kosti, 1 cibuľa, 6 lyžíc kyslej smotany, olej, 2 lyžice francúzskej horčice, voda, soľ, čierne korenie Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, potri...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g broskýň, 3 bielky, 10 g lúpaných mandlí, 3 g masla, cukor, mandle Broskyne rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu nakrájame na plátky. Z bielko...
|
|