Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Martinské rožky

Kategória: sladkosti

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept martinské rožky potrebujeme tieto suroviny:

   • 540 g polohrubej múky
   • 360 g tuku na pečenie
   • 1 smotana na šľahanie
   • na plnku: 150 g mletých vlašských orechov + 150 g mletého cukru + 1 bielok + trocha rumu + vajce na potretie
Recept martinské rožky pripravíme takto:
Do misy dáme múku, nastrúhame na strúhadle tuk, nalejeme šľahačku a vypracujeme vláčne cesto. Orechy zmiešame s cukrom, bielkom a troškou rumu na plnku. Cesto rozdelíme na 6 dielov, z jednotlivých dielov vyvaľkáme placku o sile cca 4 mm, ktorú nakrájame do kríža na 6 až 8 dielov. Na každý diel vložíme lyžicu orechové plnky a zvinieme smerom k stredu, pri vkladaní na plech vyložený papierom na pečenie stočíme konca ako rohlíčky. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 minút pri 180°C (do ružova).



V našej kuchárke bolo okrem receptu Martinské rožky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Bratislavské rožky makové   Bratislavské rožky orechové   Bratislavské rožky z nekysnutého cesta   Kokosové rožky   Mandľové rožky   Maslové rožky  


martinské rožky, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!