KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept martinské rožky potrebujeme tieto suroviny: • 540 g polohrubej múky • 360 g tuku na pečenie • 1 smotana na šľahanie • na plnku: 150 g mletých vlašských orechov + 150 g mletého cukru + 1 bielok + trocha rumu + vajce na potretie Recept martinské rožky pripravíme takto:
Do misy dáme múku, nastrúhame na strúhadle tuk, nalejeme šľahačku a vypracujeme vláčne cesto. Orechy zmiešame s cukrom, bielkom a troškou rumu na plnku. Cesto rozdelíme na 6 dielov, z jednotlivých dielov vyvaľkáme placku o sile cca 4 mm, ktorú nakrájame do kríža na 6 až 8 dielov. Na každý diel vložíme lyžicu orechové plnky a zvinieme smerom k stredu, pri vkladaní na plech vyložený papierom na pečenie stočíme konca ako rohlíčky. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 minút pri 180°C (do ružova). V našej kuchárke bolo okrem receptu Martinské rožky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bratislavské rožky makové Bratislavské rožky orechové Bratislavské rožky z nekysnutého cesta Kokosové rožky Mandľové rožky Maslové rožky martinské rožky, recept, sladkosti |
|