KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela Na recept bratislavské rožky z nekysnutého cesta potrebujeme tieto suroviny: • 350 g hladkej múky • 250 g margarínu • 2 žĺtky • 1 lyžica kyslej smotany • 2 lyžice cukru kryštál • 1/4 lyžičky soli • na plnku: 100 g mletých vlašských orechov + 70 g kryštálového cukru + troška vody Recept bratislavské rožky z nekysnutého cesta pripravíme takto:
Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Z cesta vykrajujeme malé štvorčeky, na každý položíme trochu plnky (plnku pripravíme tak, že do hrnčeka dáme vodu s cukrom, privedieme k varu a pridáme mleté orechy). Zo štvorčekov s plnkou tvarujeme malé rohlíčky, potrieme roztopeným maslom a potom žĺtkom (aby boli pekné a zlatisté) a upečieme na vymastenom plechu v rozohriatej rúre (asi 10 minút). Hotové rohlíčky pocukrujeme a môžeme podávať. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bratislavské rožky z nekysnutého cesta nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bratislavské rožky makové Bratislavské rožky orechové Jablkové rezy z tvarohového cesta Kokosové rožky Mandľové rožky Martinské rožky Maslové rožky Štrúdľa z tvarohového cesta Veľkonočný baránok z tvarohového cesta Veľkonočný baránok zo šlahačkového cesta bratislavské rožky z nekysnutého cesta, recept, sladkosti |
|