Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 125 g mletých mandlí, 250 g masla, 250 g práškového cukru, 1 vajce, 125 g maizeny, 1 vrecúško vanilkového cukru, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1-2 balíčky čokoládovej polevy Do misy vložíme zmäknutý tuk, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, vaj...
Potrebujeme tieto suroviny:8 rožkov, 2 vajcia, 2 lyžice masti, 2 lyžice majoránky, 250 ml mlieka Rožky nakrájame na kocky, pokropíme rozpusteným masťou, pridáme vajce, majo...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 10 dkg údeného mäsa alebo slaniny, 2 dcl mlieka, 2 lyžice polohrubej múky, 1 lyžica strúhanky, 1 vajce, soľ, korenie Zemiaky ošúpeme, nastrúhame najemno a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Dám...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g hladkej múky, 250 g margarínu, 2 žĺtky, 1 lyžica kyslej smotany, 2 lyžice cukru kryštál, 1/4 lyžičky soli, na plnku: 100 g mletých vlašských orechov + 70 g kryštálového cukru + troška vody Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej do...
Potrebujeme tieto suroviny:kozľací zadok, 100 g slaniny, soľ, 4 strúčiky cesnaku, 50 g masla, 1 lyžička hladkej múky Mäso prešpikujeme slaninou, potrieme cesnakom roztlačeným so soľou, dáme do...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g farebnej fazule, 750 g údeného mäsa (najlepšie koleno alebo rolka), 3 veľké zemiaky, 1 téglik kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, 3 bobkové listy, 4 guličky nového korenia, ocot, cukor Fazuľu namočíme (najlepšie cez noc). Na druhý deň vodu zlejeme, fazuľu dáme...
Potrebujeme tieto suroviny:25 g hladkej múky, 25 g krupicového cukru, 125 ml mlieka, 10 g masla, 40 g hrozienok alebo kandizovaného ovocie, 40 g orechových jadier V mlieku rozmiešame múku, pridáme maslo a cukor a asi 1 minútu varíme na m...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g šampiňónov, 1 citrón, 4 žĺtky, 250 g kyslej smotany, 150 g strúhaného syra, maslo, soľ, korenie, muškát Olúpané šampiňóny nakrájame na plátky, pod studenou vodou opláchneme a pokv...
Potrebujeme tieto suroviny:2 porcie filé, 1 lyžica oleja, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 lyžice najemno nastrúhaného chrenu, 1 cibuľa, 1 dia sterilizovaná uhorka, soľ, mleté čierne korenie Filé vložíme do slabo vymasteného kastróla, potrieme zmesou paradajkového p...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, masť, 3 veľké cibule, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom vodu zlejeme, zemiaky rozpuč...
|
|