Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1,5 šálky vlašských orechov, 1 lyžica kakaa, 2 lyžice javorového sirupu Vlašské orechy zbavíme škrupiny, vložíme do mixéra a mixujeme dovtedy, poki...
Potrebujeme tieto suroviny:10 jabĺk, 250 g domáceho syra, 1 vajce, 3 lyžice cukru, vanilka, hrozienka Z jabĺk vyberieme jadrovníky. Syr riadne premiešame s ostatnými surovinami ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g srnčieho mäsa zo stehna, 40 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, ďumbier, trocha masti, 20 g hladkej múky, 1 dcl červeného vína Mäso umyjeme, odblaníme, pretiahneme kúskami slaniny. Cesnak pretlačíme, ro...
Potrebujeme tieto suroviny:čerstvo nastrúhaný chren, syr Lučina, smotana na šľahanie, mleté biele korenie Lučinu dochutíme korením, pridáme čerstvo nastrúhaný chren (množstvo podľa ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 uhorka hadovka, 2 hrušky, 100 g baby špenátu, 100 ml vody Uhorku ošúpeme, odrežeme tvrdé konce a dáme do mixéra. Pridáme hrušky zbave...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g baranieho krku, soľ, cibuľa, 2 póry, 2 mrkvy, zeler s vňaťou, hrášok, korenie, petržlenová vňať Mäso nakrájame na malé kúsky vložíme do studenej vody, osolíme a varíme asi...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 250 g hrubej múky, 150 g hrubej krupice, 250 g anglickej slaniny, 1 väčšia cibuľa, 1 vajce, 1 žĺtok, soľ, 2 lyžice masla, 2 lyžice masti Zemiaky uvaríme v šupke. Ešte teplé ich nastrúhame na jemnom strúhadle, pri...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového stehna, 80 g slaniny, 80 g dusených žampiónov, 1 vajce, 1 malý karfiol, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie Z mäsa pripravíme 4 rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z vajca a žampió...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, 200 g hladkej múky, 1 vajce, 2 lyžice domácej masti, štipka soli, 150 g slivkového lekváru, 80 g mletého maku, 3 lyžice práškového cukru Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich olúpeme a necháme ich vychladnúť. Vychla...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g teľacieho mäsa z pliecka, 2 lyžice smotany, 1 žĺtok, 40 g masla, soľ, petržlenová vňať, muškátový kvet, olej, hladká múka, vývar z kostí a zeleniny Žĺtok s maslom dobre vymiešame, pridáme postrúhaný muškátový kvet, soľ, pos...
|
|