Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
2 konzervy bielej fazule vo vlastnej šťave, 200 g ryže, 1 malá cibuľa, 1 malá karotka, 1 strúčik cesnaku, 1 malý pohárik paradajkového pretlaku, petržlen, olivový olej, maslo, strúhaný syr, soľ, korenie
Na oleji za stáleho miešania opražíme nastrúhanú cibuľu a karotku, pridáme ...


Potrebujeme tieto suroviny:
teľacie mäso, cibuľa, cesnak, mletý zázvor, šafran, mleté čierne korenie, mandle, biely jogurt, olej, ryža, drvený klinček, škorica
Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme cesnak rozotretý so soľou, zázvor, šafra...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g rybieho mäsa, 120 g zeleniny, 80 g karfiolu, 2 žĺtky, 50 g masla, 4 lyžice sladkej smotany, 20 g múky, soľ, 1,5 l vody
Očistenú a pokrájanú zeleninu dáme na horúce maslo, upražíme do ružova a za...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 plátky bravčovej pečene, 4 tenké plátky anglickej slaniny, 40 g masti, rovná lyžice hladkej múky, petržlenová vňať, citrón, vorčestr, 1,5 dl vývaru z kostí, soľ
Odblanené plátky pečene jemne naklepeme, okraje narežeme a sprudka opečieme...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g bryndze, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice rastlinného masla, 3 vajcia uvarené natvrdo, smotana podľa potreby, soľ, štipka mletej rasce, pol lyžičky mletej papriky, pažítka
Bryndzu vymiešame s maslom, ak je nátierka moc hustá, zriedime ju trochou s...


Potrebujeme tieto suroviny:
5 vajec, 1 kyslá uhorka, 5 paradajok, zvyšky varenej alebo pečenej hydiny, zväzok zelenej vňate, 100 g majonézy, soľ, čierne mleté korenie
Vajcia uvaríme natvrdo, posekáme ich a dáme do šalátovej misy. Pridáme uhor...


Potrebujeme tieto suroviny:
5 stopiek rebarbory​​, 250 g hladkej múky, 125 g cukru krupica, kypriaci prášok, 125 g masla, 180 ml ​​mlieka, 2 vajcia, odrobinky sa škoricovým cukrom
Z múky, cukru, prášku, mlieka, masla a vajec vymiešame cesto. Cesto nalejem...


Potrebujeme tieto suroviny:
750 g predného srnčieho mäsa s kosťou, 100 g cibule, 75 g margarínu, 40 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, rasca, paradajkový pretlak, citrónová kôra, cesnak
Na polovici tuku opražíme dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paprik...


Potrebujeme tieto suroviny:
0,75 kg zadného mäsa, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica nahrubo nastrúhaného zeleru, 1 lyžica nahrubo nastrúhanej petržlenu, 1 lyžica nahrubo nastrúhanej mrkvy, 1 lyžica masti, 1 lyžička horčice, kúsok citrónovej kôry, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica mlieka, 3 lyžice strúhaného chleba, 1/2 bobkového listu, 3 zrnká čierneho korenia
Na masti podusíme nastrúhanú zeleninu a nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky ...


Potrebujeme tieto suroviny:
8 porcií králika, 2 lyžice olivového oleja, 1,5 dcl suchého bieleho vína, 1 lyžica dijonskej horčice, soľ, korenie, hrsť nasekanej šalvie, 1 veľká vetvička rozmarínu, hrsť zelenej petržlenovej vňate
Na rozpálenom oleji opražíme kúsky králika dohneda. Osolíme a okoreníme, pr...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!