Dnes je nedeľa, 12. mája, meniny má: Pankrác NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:200 g melty, 350 g cukru, 20 g chmeľu, 6 l vody, 20 g droždia Meltu, cukor, chmeľ a vodu varíme dovtedy, kým neostane objem asi 5 l. Odva...
Potrebujeme tieto suroviny:1 tekvica hokaido, 2 mrkvy, 2 zemiaky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, smotana na šľahanie, soľ, celé čierne korenie, olivový olej, vývar Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky a opražíme na oleji. Pridáme na mal...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie sliepky, 40 g masla, 20 g oleja, 1 malá cibuľa, 1 jablko, 20 g hladkej múky, 1,5 dcl sladkej smotany, vývar, soľ, kari korenie Porcie sliepky osmažíme na oleji dozlatista v tlakovom hrnci a vyberieme. D...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g srnčí kýty, 200 ml světlého piva, 2 vejce, polohrubá mouka, 50 g strouhaného sýra, sůl, pepř, olej, petrželová nať Nejprve připravíme těstíčko ta, že v pivu rozšleháme vejce, přidáme mouku a...
Potrebujeme tieto suroviny:160 g fazule, 80 g zemiakov, 8 lyžíc mlieka, vývar z kostí, štipka múky, soľ, mleté čierne korenie, majorán, ocot, voda Fazuľu preberieme, umyjeme a namočíme cez noc do vody. Varíme (v rovnakej v...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g hladkej múky špeciál, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g masla, 2 žĺtky, 1 l mlieka, štipka soli Práškový cukor, vanilkový cukor, maslo a žĺtky vymiešame, pridáme hladkú mú...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l bieleho rizlingu, 50 g rozmarínovej vňate Do vína vmiešame podrvenú vňať a necháme v uzatvorenej fľaši pri izbovej te...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g tvarohu, 50 g masla, 3 vajcia, 2 lyžice krupice, 2 lyžice hrubej múky, strúhanka, soľ, maslo, džem, smotana V mise vymiešame zmäknutý tuk s tvarohom, pridáme štipku soli, vajcia, krup...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrnček dlhozrnnej ryže, 1 hrnček čerstvého alebo mrazeného hrášku, 2 hrnčeky vody, soľ, 5 lyžíc oleja V kastróle rozpálime olej. Prisypeme ryžu a za stáleho miešania smažíme, ký...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového mäsa zo stehna, 100 ml bieleho vína, 2 lyžice kečupu, 1 cibuľa, 40 g oleja, 40 g hladkej múky, mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Nadrobno ...
|
|