Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:750 g hovädzieho mäsa, 300 g zemiakov, 1 cibuľa, 3 mrkvy, zeler, 1 pór, drvená rasca, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, olej, 1,5 l vody Hovädzie mäso nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na drobno, zemiak...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 l hovädzieho vývaru, 30 g masla, 1 vajce, 120 g uvarených zemiakov, 250 g hrubej múky, 30 g šunky, 20 g strúhanej žemle, soľ, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate Uvarené a olúpané zemiaky ihneď prelisujeme a necháme vychladnúť. V miske v...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l bieleho rizlingu, 50 g rozmarínovej vňate Do vína vmiešame podrvenú vňať a necháme v uzatvorenej fľaši pri izbovej te...
Potrebujeme tieto suroviny:4 celá vajcia uvarená natvrdo, 3 lyžice bieleho jogurtu, štipka soli, 1 lyžíca margarínu, čerstvá pažitka, petržlenová vnať, bazalka V mise rozmiešame margarín s jogurtom, pridáme soľ a vmiešame nakrájaná ale...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g kuracieho mäsa, 2 cibule, olej, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 1 balenie (300 g) zemiakových špeclí Cibuľu nakrájame na drobno, osmažíme na oleji, potom pridáme mäso nakrájané...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g húb, 8 vajec, 2 cibule, 400 g zeleného hrášku, 200 ml kyslej smotany, 400 g cestovín, soľ, mletá červená paprika, čierne korenie, tymian, rozmarín, saturejka, petržlenová vňať, 150 ml oleja, 1 lyžica hladkej múky Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, zaprášime troškou mletej papr...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl vodky, 3 cl broskyňového likéru, 6 cl brusnicového džúsu, 6 cl ananásového džúsu Do tumblera naplneného ľadom nalejeme všetky ingrediencie a zamiešame. Pri ...
Potrebujeme tieto suroviny:hlava, vnútornosti, 1 cibuľa, 1 zeler, 1 petržlen, 1/2 mrkvy, 40 g hladkej múky, 40 g masla, trochu mlieka, 2 l vody, soľ, muškátový kvet, petržlenová vňať, žĺtok Z rozpolené hlavy vyberieme mozoček a hlavu dobre očistíme. Umytú hlavu a v...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 3 cibule, 60 g slnečnicového oleja, 150 g ementálu, 1 lyžička celej rasce, štipka mletého čierneho korenia, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička majoránu, 2 lyžice nasekanej pažítky Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke s rascou takmer domäkka. Vychladnuté zemi...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg mletého mäsa, 1 hlávka kapusty, 0,5 kg kyslej kapusty, 100 g ryže, slanina, 1 cibuľa, soľ, korenie, 1 zelená nepálivá paprika, kečup Mäso zomelieme aj so zelenou paprikou, pridáme prepranú ryžu, soľ, korenie ...
|
|