Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:5 kg egrešov, 5 kg jabĺk, kyselina citrónová, cukor, voda Egreše zbavíme stopiek. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a rozkrájame....
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 150 g šunky, 1 zeler, 1 cibuľa, 4 lyžice masla, 1 l mäsového vývaru, 200 ml smotany na varenie, 200 ml kyslej smotany, soľ, korenie, citrónová šťava, pažítka V hrnci rozohrejeme maslo, opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, pridá...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mäkkých marhúľ, 300 g cukru, 250 g bieleho jogurtu, 0,5 l mlieka, 0,5 l sladkej smotany Marhule umyjeme, vykôstkujeme a rozmixujeme. Do hlbšej nádoby nalejeme mlie...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hríbov, 4 rajčiny, 4 strúčiky cesnaku, 4 olivy, 125 ml suchého červeného vína, soľ, korenie, rasca Do panvice nalejeme víno, pridáme rozdrvený cesnak, olivy a p...
Potrebujeme tieto suroviny:1 pór, pol brokolica, 200 g tvrdého syra, 3 vajcia, 3 lyžice sušenej vyprážané cibule, strúhanka, 100 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, olej Pór očistíme a nakrájame na kocky, brokolicu rozoberieme na maličké ružičky...
Potrebujeme tieto suroviny:100 ml kávy, 30 ml becherovky, 20 ml pomarančového likéru, 20 g medu, pomaranč Do nahriateho šálky nalejeme becherovku, pomarančový likér, med a horúcu sc...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g predného srnčieho mäsa s kosťou, 100 g cibule, 75 g margarínu, 40 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, rasca, paradajkový pretlak, citrónová kôra, cesnak Na polovici tuku opražíme dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paprik...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l mlieka, 300 g malín, 80 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor Mlieko, maliny a cukor dáme do mixéra a dôkladne rozmixujeme. Potom precedí...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g čerešní, 300 g bieleho jogurtu, 200 ml smotany na šľahanie, 1 lyžička citrónovej šťavy, med Čerešne vykôstkujeme a polovicu nakrájame na malé kúsky. Druhú polovicu roz...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 4 plátky bravčového pliecka, 200 g šampiňónov, 200 ml smotany na šľahanie, 1 hermelín, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica drvenej rasce, soľ, korenie Zemiaky olúpeme, nakrájame na plátky, poukladáme na masťou vymastený pekáč ...
|
|