Dnes je utorok, 07. mája, meniny má: Monika NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 čakanky červené, 4 paradajky, 5 jarných cibuliek, 200 g suchej salámy, 200 g goudy, soľ, korenie, ocot, olivový olej Čakanku rozkrojíme, odstránime hlúbik a nakrájame alebo natrháme. Pridáme n...
Potrebujeme tieto suroviny:2 pstruhy, 2 cibule, 1 dcl bieleho vína, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie Pstruhy očistíme, osolíme a okoreníme. Na oleji opražíme cibulu pokrájanú n...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g drobnej bielej fazule, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 2 dcl sladkej smotany, ocot, olej, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica cukru, soľ, na halušky: 200 g hladkej múky + 1 vajce + voda Vopred namočenú fazuľu uvaríme domäkka s bobkovým listom. Na oleji osmažíme...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hladkej múky, 30 g droždia, 300 ml mlieka, 1 lyžica cukru kryštál, 1 tvaroh, 1 ovocná marmeláda, 1 kyslá smotana Spojíme múku, cukor, droždie a 100 ml mlieka a necháme vzísť kvások. Potom ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g ryže, 500 g čerešní, 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 lyžica olivového oleja, 1,25 l zeleninového vývaru, 5 lyžíc smotany na šľahanie, soľ, korenie, tvrdý syr (parmezán) Čerešne zbavíme stopiek, opláchneme, vykôstkujte a na rozohriatom oleji krá...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčového mäsa, 2 žemle, 1 dcl bieleho vína, 1 dcl smotany, 40 g masti, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, zázvor, muškátový kvet, bravčová čreva Mäso jemne pomelieme s žemľami namočenými v smotane (najlepšie dvakrát), ok...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hladkej múky, soľ, horúca voda, 1 vajce na potretie, sezamové semienka Do posolenej múky pridávame postupne horúcu vodu a urobíme tuhšie cesto. Bo...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kocky masla, 3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček cukru, 1 lyžica levanduľa, 6 lyžíc škrobu, soľ Z múky, masla, levandule, škrobu, štipky soli a cukru vypracujeme cesto, ro...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g špargle, 4 plátky kuracích pŕs, 1 cibuľa, olej, 125 ml bieleho vína, soľ, pol lyžičky zázvoru, 2 lyžice maizeny, 0,5 l vody Mäso nakrájame na rezančeky a marinujeme aspoň 12 hodín v zmesi z vína, sol...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 1 lyžica horčice, trocha vody, 4 varené vajcia Mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu a horčicu s trochou vody riadne premi...
|
|