Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 kuracie prsia, hladká múka, vajcia, strúhanka, olej, soľ, čierne korenie Mäso naklepeme, osolíme (môžeme mierne okoreniť) a obalíme v trojobale. Pot...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kuracie stehná, 150 g šampiónov, 40 g cibule, 15 g hladkej múky, 60 g oleja, soľ, 5 g mletej sladkej papriky, mletá rasca Stehná opečieme na polovičke oleja a vyberieme ich na tanier. Do výpeku pri...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g čerstvých jahôd, 1 dcl vodky, polka limetky, 2-3 lyžice trstinového cukru, drvený ľad Čerstvé jahody očistíme a rozmixujeme. Limetku umyjeme, aj s kôrou nakrájam...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 lyžica želatíny, 2,5 dcl vody, 1 lyžica vegety, 4 vajcia, 1 varená mrkva, 100 g šunkovej salámy, 2 sladkokyslé uhorky, 1 malý sterilovaný hrášok a kukurica, 1 väčšia majolka, mleté korenie, štipka cukru, 1 lyžica petržlenovej vňate Do vody s rozmiešanou vegetou dáme napučať želatínu. Medzitým uvaríme vajci...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg teľacieho stehna, 100 g masla, soľ, vývar Mäso sprudka osmažíme zo všetkých strán na rozpálenom masle, osolíme, podle...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bôčika s kosťou, 500 g kyslej kapusty, soľ, rasca, voda Mäso nakrájame na kúsky asi 150 g veľké, jednotlivé kúsky osolíme a postaví...
Potrebujeme tieto suroviny:masť, hladká múka, vajce, soľ, rasca, voda V hrnci urobíme z masti a múky zápražku, nasypeme do nej trochu rasce, zami...
Potrebujeme tieto suroviny:8 rajčiakov, 200 g bryndze, 50 g masla, 2 mladé cibuľky, soľ, mletá červená paprika, rasca, pažítka Maslo dobre vymiešame, pridáme bryndzu, soľ, lyžičku mletej červenej paprik...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg dužiny tekvice hokaido, 0,5 kg kryštálového cukru, 20 dkg hrozienok, 10 dkg sušených marhúľ Dužinu nakrájame nadrobno, pridáme cukor, premiešame a necháme aspoň cez no...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 hrnčeka šošovky, 1 cibuľa, 2 paradajky, 2 klinčeky, 1 bouquet garni, 2 dcl suchého bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 125 g masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Šošovicu zalejeme vodou a necháme aspoň dve hodiny namáčať. Potom privediem...
|
|