Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 ml horúceho silného čaju, 500 ml sherry, 50 ml araku (alebo vodky), 100 g kryštálového cukru, nastrúhaná kôra z 1 citróna, šťava z 1 citróna Cukor rozpustíme za stáleho miešania v horúcom čaji, prilejeme sherry, arak...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g zemiakov, 200 g šunkovej salámy, 100 g strúhaného syra, 2 cibule, olej, 4 lyžice kečupu, 2 dcl smotany, 2 dcl mlieka, 2 vajcia, soľ, korenie, tymián, pamajorán Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky. Na oleji speníme nadrobno po...
Potrebujeme tieto suroviny:2 pstruhy, 50 g masla, olivový olej, soľ, korenie, hrsť čerstvej šalvie Ryby očistíme, umyjeme, osušíme, zvonku aj zvnútra nasolíme a zvnútra okore...
Potrebujeme tieto suroviny:0,75 kg zadného mäsa, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica nahrubo nastrúhaného zeleru, 1 lyžica nahrubo nastrúhanej petržlenu, 1 lyžica nahrubo nastrúhanej mrkvy, 1 lyžica masti, 1 lyžička horčice, kúsok citrónovej kôry, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica mlieka, 3 lyžice strúhaného chleba, 1/2 bobkového listu, 3 zrnká čierneho korenia Na masti podusíme nastrúhanú zeleninu a nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky ...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g kryštálového cukru, 100 g stuženého tuku (Cera), 2 lyžice medu, 2 vajcia, 1 lyžička jedlej sódy, 450 g hladkej múky, na krém: 400 ml mlieka, 2 lyžice hrubej múky, 2 sáčky vanilkového cukru, 150 g stuženého tuku Zmäknutý tuk, cukor, med a vajcia dobre rozmiešame, pridáme sódu bikarbónu ...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g zeleru, 50 g cvikly, 50 g póru, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 50 g bieleho jogurtu, 20 g eidamu Zeler a cviklu uvaríme do polomäkka, potom pokrájame na malé kocky, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g brambor, 150 g slaniny, 30 g rajčatového protlaku, 20 g hladké mouky, 20 g olivového oleje, sůl, majoránka, voda V hrnci rozškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme zemiaky nakrájané na kocky, ...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g vypitvaného pstruha, soľ, 3 lyžice masla, 0,7 l hovädzieho vývaru, 2 dl vína madeira, 100 g žemlí, 3 listy estragónu Očistené a umyté, mierne osolené pstruhy vložíme do vhodnej nádoby na 2/3 m...
Potrebujeme tieto suroviny:5 lyžíc jahodového likéru, 5 lyžíc slivovice, sekt, čerstvá jahoda Do širokého pohára na sekt nalejeme likér. Pohár nakloníme a likér rozlejem...
Potrebujeme tieto suroviny:4 väčšie kaleráby, 1 zemiak, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, soľ, rasca, 1 lyžička cukru, 1 - 2 lyžice octu, trošku oleja na opraženie cibule Kaleráb nastrúhame na hrubšom strúhadle, podlejeme vodou, osolíme, posypeme...
|
|