Dnes je utorok, 07. mája, meniny má: Monika NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:jahody, mlieko, cukor Jahody očistíme, zalejeme mliekom, pridáme cukor podľa chuti a rozmixujeme....
Potrebujeme tieto suroviny:150 g kuskusu, 30 g hrozienok, 50 g lúpaných mandlí, 30 g medu, štipka soli Kuskus namočíme do studenej vody (1 diel kuskusu : 2,5 dielu vody) na 1 hod...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového stehna, 80 g slaniny, 80 g dusených žampiónov, 1 vajce, 1 malý karfiol, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie Z mäsa pripravíme 4 rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z vajca a žampió...
Potrebujeme tieto suroviny:2-3 údené makrely, 600-700 g zemiakov, 2 cibule, 2 vajcia, 250 ml mlieka, tuk, soľ, mleté čierne korenie Makrely zbavíme kože, vykostíme a nakrájame na menšie kúsky. Do vymastenej ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie čokoládovej domácej zmrzliny, 4 žĺtky, 200 ml Marsaly (alebo iné silné biele víno), 4 lyžice práškového cukru, niekoľko zmrzlinových oblátok Žĺtky vymiešame v hrnci s Marsalou, pridáme práškový cukor, postavíme nad p...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mletého mäsa, 500 g bielej kapusty, 2 lyžice tuku, 1 cibuľa, 1,5 l vývaru, šťava z citróna, soľ, mleté čierne korenie Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mleté mäso, ľahko osmažíme, osol...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g strúhanej mrkvy, 2 syry Žervé, 50 g masla, mlieko (podľa potreby), soľ, citrónová šťava Žervé roztlačíme vidličkou, zriedime mliekom, pridáme nastrúhanú mrkvu, oso...
Potrebujeme tieto suroviny:5 bielkov, 150 g kryštálového cukru, 50 g masla, 120 g polohrubej múky, 40 g kokosu, 30 g mletých orechov, hrsť hrozienok, hrsť sušených sliviek, 5 sušených marhúľ, 4 sušené figy, 50 g čokolády, čokoládová poleva, mandle Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zašľaháme do neho cukor. Múku zmiešame a kok...
Potrebujeme tieto suroviny:250 ml jogurtu, 120 ml mlieka, 60 g medu Med rozriedime mliekom. Jogurt dáme do misky a za stáleho šľahania metličko...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg jahňacieho rebra, 100 g slaniny, 200 g dvojfarebných fazule, 1 cibuľa, 100 ml červeného vína, 4 lyžice brusníc, 1 lyžica hladkej múky, olej, soľ, čierne korenie, tymián, vývar Mäso okoreníme tymianom, soľou a korením, naložíme do oleja a necháme 2 hod...
|
|