Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g šošovice, 20 g hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, 4 sladkokyslé uhorky, bobkový list, soľ, 40 g masti Šošovicu preberieme a aspoň na 2 hodiny namočíme. Potom ju scedíme, zalejem...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčového karé bez kostí, 4 domáce klobásy, 1 cibuľa, 300 g kvasenej kapusty, soľ, korenie, mletá červená paprika, maslo Mäso nakrájame na tenšie plátky, tie naklepeme a jemne posolíme. Na každý d...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hladkej múky, pol kocky droždia, 1 lyžička cukru, 200 ml vlažnej vody, 1,5 lyžičky soli, 50 g vlašských orechov, 50 g tekvicového semienka, 30 g slnečnicových semienok Do misy dáme múku a soľ, premiešame a urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme d...
Potrebujeme tieto suroviny:2 cl bieleho rumu Matasolem Platino, 2 cl tmavého rumu Matusalem Clásico, 1 cl mandľového sirupu, 5 cl pomarančového džúsu, 5 cl ananásového džúsu, 4-6 kociek ľadu V šejkri všetky suroviny aj s ľadom premiešame. Nápoj ozdobíme podľa vlastn...
Potrebujeme tieto suroviny:2 hrnčeky čiernych ríbezlí, 1 hrnček čiernych ríbezlí, šťava z 2 pomarančov, zväzok koriandru, 4 datle Všetky ingrediencie dáme do mixéra a riadne rozmixujeme....
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl Amaretta, 6 cl pomarančového džúsu, šampanské na doliatie Všetky ingrediencie okrem šampanského pretrepeme v šejkri s ľadom a precedí...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg hlávkovej kapusty, 400 g údeného mäsa, 1 cibuľa, olej, soľ, čierne mleté korenie, drvená rasca, 8 veľkých kapustných listov, mäsový vývar Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na reza...
Potrebujeme tieto suroviny:5 lyžíc jahodového likéru, 5 lyžíc slivovice, sekt, čerstvá jahoda Do širokého pohára na sekt nalejeme likér. Pohár nakloníme a likér rozlejem...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hrubej múky, 1 lyžička soli, 250 ml mlieka, 1 lyžička cukru, 40 g droždia, 20 g masla, 1 vajce Múku zmiešame so soľou. Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor, rozdrobené drož...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g jahňacieho predku, 100 g šampiňónov, 60 g masla, 2 lyžice hladkej múky, šťava z polovice citróna, 2 lyžice smotany, 2 žĺtky, 100 ml bieleho dezertného vína, soľ, štipka muškátového kvetu, vývaru, múka na zaprášené, 80 g masla Mäso vykostíme a naplocho rozrežeme, aby sme získali plát mäsa. Šampiňóny o...
|
|