Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:kačacie drobky, kosti z kačky, 1 cibuľa, 300 g koreňovej zeleniny, 20 g masla, 3 strúčiky cesnaku, 200 ml sladkej smotany, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžička posekanej medovky, soľ, mleté biele korenie, 2 potlčené klinčeky, štipka šafranu, citrónová šťava Drobky a kosti uvaríme domäkka v posolenej vode. Na masle opražíme nadrobno...
Potrebujeme tieto suroviny:pstruhy, plátky anglickej slaniny, cesnak, soľ, mleté biele korenie, vetvičky rozmarínu, citrónová šťava, maslo Pstruhy vypitveme a očistíme, posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou zvnútr...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, kúsok zeleru, 120 g mrkvy, pór, cibuľa, 20 g masti, 1 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, majorán, 50 g údeného bôčika, 2 párky, 1,5 dl smotany, petržlenová vňať Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame. Cibuľu pokrájame...
Potrebujeme tieto suroviny:6 vajec, 6 lyžic práškového cukru, 1/2 vanilkového cukru, štipka soli, šťava z 1/2 citróna, na plnku:, 250 ml šľahačkovej smotany + 1 stužovač do šľahačky + 1 lyžice práškového cukru + 1/2 vanilkového cukru Bielka, štipku soli, vanilkový cukor a šťavu z citróna vyšľaháme do husta, ...
Potrebujeme tieto suroviny:75 dkg varených zemiakov, 20 dkg hrubej múky, 1 vajce, 10 dkg tvrdého syra, 2 dkg kvasníc, soľ, 1/2 lyžičky práškového cukru, 4 lyžice mlieka, tuk na vyprážanie V hrnčeku zmiešame vlažné mlieko, cukor a droždie a prikryté necháme vykysn...
Potrebujeme tieto suroviny:2 balenia slaných sušienok, na penu: 200 g pečeného hydinového mäsa so šťavou + 50 g masla + 1 dcl smotany + soľ, zelená petržlenová vnať na ozdobu Pečené hydinové mäso pomelieme, zmiešame s povoleným maslom, pridáme smotan...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hladkej múky, 200 g najemno nastrúhanej mrkvy, 300 g zmäknutého stuženého tuku, vanilkový cukor na obaľovanie Z mrkvy, tuku a hladkej múky vypracujeme cesto, vyvaľkáme na 5 mm a vykraju...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g štičího mäsa, stopka saturejky (nesmie sa krájať), 50 g masla, 2 lyžice hladkej múky, soľ, 1,5 l vody Mäso sa saturejkou varíme asi 30 minút v slanej vode. Potom mäso vykostíme,...
Potrebujeme tieto suroviny:1 pór, 2-3 mrkvy, 2 vajcia, 1 lyžica oleja, soľ, krupica Pór nakrájame na kolieska a spolu s postrúhanou mrkvou podusíme na oleji, z...
Potrebujeme tieto suroviny:5 sleďov, 5 kyslých uhoriek, 500 ml mlieka, 500 ml octa, 2 mrkvy, 5 cibúľ, 2 bobkové listy, štipiek tymiánu, 1 lyžička semienok kôpru, 20 guličiek čierneho korenia, 1 chilli paprička, 1 lyžica soli, 4 lyžičky práškového cukru Solené slede zalejeme vodou a 12 hodín máčame, medzitým vodu dvakrát vymení...
|
|