Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Domáce zavináče

Kategória: na chlieb, ryby a vodné príšery

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept domáce zavináče potrebujeme tieto suroviny:

   • 5 sleďov
   • 5 kyslých uhoriek
   • 500 ml mlieka
   • 500 ml octa
   • 2 mrkvy
   • 5 cibúľ
   • 2 bobkové listy
   • štipiek tymiánu
   • 1 lyžička semienok kôpru
   • 20 guličiek čierneho korenia
   • 1 chilli paprička
   • 1 lyžica soli
   • 4 lyžičky práškového cukru
Recept domáce zavináče pripravíme takto:
Solené slede zalejeme vodou a 12 hodín máčame, medzitým vodu dvakrát vymeníme. Potom ryby vyberieme, odrežeme im hlavy, vypitveme, zbavíme ich kostí, zalejeme mliekom a na dve hodiny odložíme na chladné miesto. Marinádu pripravíme tak, že do hrnca vložíme tri cibule nakrájané na kolieska, pridáme ocot, cukor, soľ, tymián, bobkový list, kôpor, korenie a chilli papričku a všetko 10 minút zvoľna varíme pod pokrievkou. Potom necháme vychladnúť a scedíme. Plátky sleďov položíme na pracovnú dosku kožou nadol. Tri uhorky pozdĺžne rozkrojíme. Na každé filé položíme kúsok uhorky, zvinieme a zopneme špáradlom. Ostatné cibule olúpeme, nakrájame na kolieska. Mrkvu očistíme, opláchneme, nakrájame na kolieska rovnako ako uhorky. Do sklenenej nádoby vkladáme vo vrstvách na kolieska nakrájané uhorky, mrkvu, cibuľu a zavináče. Vlažnú marinádu zlejeme cez sitko, zalejeme ňou slede a necháme vychladnúť. Potom zavináče prikryjeme a na 5 dní necháme odležať na chladnom mieste.





domáce zavináče, recept, na chlieb


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!