Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím
Domáce zavináčeKategória: na chlieb, ryby a vodné príšeryHodnotenie receptu:   Na recept domáce zavináče potrebujeme tieto suroviny: • 5 sleďov • 5 kyslých uhoriek • 500 ml mlieka • 500 ml octa • 2 mrkvy • 5 cibúľ • 2 bobkové listy • štipiek tymiánu • 1 lyžička semienok kôpru • 20 guličiek čierneho korenia • 1 chilli paprička • 1 lyžica soli • 4 lyžičky práškového cukru Recept domáce zavináče pripravíme takto: Solené slede zalejeme vodou a 12 hodín máčame, medzitým vodu dvakrát vymeníme. Potom ryby vyberieme, odrežeme im hlavy, vypitveme, zbavíme ich kostí, zalejeme mliekom a na dve hodiny odložíme na chladné miesto. Marinádu pripravíme tak, že do hrnca vložíme tri cibule nakrájané na kolieska, pridáme ocot, cukor, soľ, tymián, bobkový list, kôpor, korenie a chilli papričku a všetko 10 minút zvoľna varíme pod pokrievkou. Potom necháme vychladnúť a scedíme. Plátky sleďov položíme na pracovnú dosku kožou nadol. Tri uhorky pozdĺžne rozkrojíme. Na každé filé položíme kúsok uhorky, zvinieme a zopneme špáradlom. Ostatné cibule olúpeme, nakrájame na kolieska. Mrkvu očistíme, opláchneme, nakrájame na kolieska rovnako ako uhorky. Do sklenenej nádoby vkladáme vo vrstvách na kolieska nakrájané uhorky, mrkvu, cibuľu a zavináče. Vlažnú marinádu zlejeme cez sitko, zalejeme ňou slede a necháme vychladnúť. Potom zavináče prikryjeme a na 5 dní necháme odležať na chladnom mieste.
domáce zavináče, recept, na chlieb Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2023 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!