Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 konzerva ananásu, 1 pohár zaváraných jahôd, 1 pohár zaváraných broskýň, 3 banány, 4 pomaranče, ovocný likér Kompótové ovocie necháme na sitku odkvapkať, pokrájame na menšie kúsky a dá...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1 vajce, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček maku, 1 prášok do pečiva Všetky suroviny riadne premiešame, cesto nalejeme do vymasteného a vysypané...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g kapra, 100 g hríbov nakladaných v octe, cibuľa, 250 ml kyslej smotany, 60 g masla, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list Porcie kapra osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle. Pridáme bo...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 2 žĺtky, 50 g práškového cukru, 50 g masla, 3 lyžice bieleho vína, vanilkový cukor, soľ, strúhaná kôra z 1 citróna, tuk na vyprážanie Zo surovín vypracujeme tuhé cesto, ktoré dáme na dosku posypanú múkou a roz...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g polohrubej múky, 300 g hladkej múky, 120 g masla, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 40 g droždia, soľ, 2 žĺtky, lyžica rumu, citrónová kôra, mlieko podľa potreby Vykysnuté cesto rozdelíme na diely veľké ako päsť. Hladké bochníky prenesie...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g kyslej kapusty, 200 g údenej klobásy, 30 g sušených húb, 100 g sušených sliviek, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 130 g hrubej múky Kapustu zalejeme vodou, pridáme umyté posekané huby, slivky, klobásu a varí...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g bielej fazule, 70 g údeného bôčika, 50 g ryže, 1 malý paradajkový pretlak, 1 lyžica oleja, 1 lyžička petržlenovej vňate, soľ, čierne mleté korenie, rasca, vývar Predom namočenú fazuľu uvaríme vo vývare do polomäkka. Polovicu fazule aj s...
Potrebujeme tieto suroviny:4 (deň staré) žemle, 4 poháre mlieka, 4 poháre polohrubej múky, 4 vajcia, soľ, 4 lyžice oleja, prášok do pečiva Žemle pokrájame na kocky a do červena ich v rúre opečieme a pokvapkáme tuko...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 2 rajčiny, veľký pór, 2 cvikly, polovica zelera, cibuľa, 1,5 l vývaru, 40 g masla, 2 lyžice kyslej smotany, 100 g tvrdého syra, 3 krajce starého chleba, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, viazanička petržlenovej vňate Nakrájanú zeleninu podusíme na masle, pridáme mäsový vývar a 20 minút varím...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzieho mäsa, 400 g bravčového mäsa, 500 g paradajok, 400 g cibule, 150 ml oleja, 2 vajcia, 2 krajce chleba, 1 lyžica strúhanky, 1 lyžica masla, 1 lyžička mletej červenej papriky, čierne korenie Jednu nakrájanú cibuľu opražíme na 2 lyžiciach oleja. Pridáme pomleté mäso ...
|
|