Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:280 g hladkej múky, 180 g práškového cukru, 120 g masla, žĺtky, citrón, vajce na potretie, lieskové oriešky, tuk Spracujeme múku s cukrom a maslom, pridáme žĺtky, citrónovú kôru a šťavu a ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčšia mrkva, 1 petržlen, 50 g zeleru, 1/2 póru, 2 menšie zemiaky, 80 g dlhozrnnej ryže, 1 lyžica masla, soľ, čierne mleté korenie, 1 vetvička ligurčeka, 3 vetvičky kôpru Mrkvu, zeler a petržlen očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a opražíme...
Potrebujeme tieto suroviny:bryndza, jogurt, kôpor Bryndzu rozmiešame s jogurtom a pridáme nasekaný kôpor. Podávame s chlebom ...
Potrebujeme tieto suroviny:uvarené zemiaky, sterilizovaný zeler, cibuľa, olej, ostrejší sladkokyslý nálev, soľ, korenie Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Do misy kladieme vrstvu na p...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g predného baranieho mäsa s kosťou, 50 g krúpov, 1250 ml vody, 100 g koreňovej zeleniny, 1 pór, 30 g sterilizovaného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať Mäso s kosťou nasekáme na menšie kúsky, vložíme do studenej vody, okoreníme...
Potrebujeme tieto suroviny:2 pstruhy, 100 g anglickej slaniny, 100 g šampiňónov, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 40 g oleja Očistené, vypitvané a umyté pstruhy potrieme cesnakom a pokrájame na kúsky....
Potrebujeme tieto suroviny:800 g paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, soľ, korenie, polovica citróna, 1 lyžička cukru, vetvička saturejky Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paradajky nakrájané na ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 pstruhy, 200 g húb, 1 cibuľa, 100 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate, alobal Pstruhy očistíme, osolíme a necháme odležať. Huby očistíme, nakrájame na pl...
Potrebujeme tieto suroviny:8 dcl šľahačkovej smotany, 150 g kryštálového cukru, 4 žĺtky, 4 citróny, 4 bielky Žĺtky s cukrom a smotanou šľaháme nad parou (do 80°C) do zhustnutia. Odstav...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrsť ovsených vločiek, mrkva, petržlen, zeler, 2 obdĺžničky taveného syra, maslo, soľ, mleté čierne korenie, muškátový kvet, hydinový vývar Na rozpálenom oleji opražíme vločky, zalejeme studeným vývarom, pridáme na ...
|
|