Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 pstruh, 30 g mandlí, 20 g masla, korenie na ryby, na citrónovú omáčku: 1 dcl vývaru + 250 g kyslej smotany + šťava z 1 citróna Očisteného pstruha posolíme, posypeme korením a necháme asi hodinu odstáť. ...
Potrebujeme tieto suroviny:hovädzí jazyk, zelenina, 10 dkg slaniny, 5 dkg masla, cibuľa, 0,25 l kyslej smotany, 4 dkg múky, polovica citróna, 6 zrniek čierneho korenia, soľ Jazyk uvaríme v slanej vode so zeleninou a korením. Potom ho olúpeme, tuk o...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 1 cibuľa, 2 dcl mlieka, 1/2 šálky kyslej smotany, 2 lyžice masla, 1 šálka postrúhaného parmezánu, soľ, červená mletá paprika, sušená bazalka, oregano Zemiaky pokrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm. Navrstvíme ich do zapekacej...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového bôčika, 0,75 kg kyslej kapusty s nálevom, 150 g údenej klobásy, 40 g slaniny, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 30 g sušených húb, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 30 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 2 bobkové listy Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom (podľa potreby doplníme vodou), pridá...
Potrebujeme tieto suroviny:sušené kvety bazy čiernej, voda Do hrnčeka dáme 2 lyžičky sušených kvetov, prelejeme vriacou vodou a nechám...
Potrebujeme tieto suroviny:1 šalátová uhorka, 2 citróny, cukor, sóda (alebo voda) Uhorku olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme. Pridáme šťavu z ci...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g bravčového mäsa z pleca, 750 g kyslej kapusty, 750 g cibule, 1 strúčik cesnaku, 250 ml kyslej smotany, soľ, 1/2 lyžičky rasce, 1 lyžička sladkej červenej papriky, kôpor Mäso nakrájame na malé kocky, dáme do hrnca, pridáme nadrobno nakrájanú cib...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 2 cibule, 1 vajce, kyslé uhorky, 1 lyžica masti, 1 lyžica kremžskej horčice, 5 dkg slaniny Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, nakrájame na kocky a hneď pridáme nadrobn...
Potrebujeme tieto suroviny:2 hovädzie steaky po 150 g zbavené tuku, 1/4 lyžičky olivového oleja, 250 g reďkoviek, 3 nastrúhanej mrkvy, 1 malá žltá paprika, 3 stonky zeleru, 3 jarné cibuľky, 30 g vlašských orechov, 55 g hrozienok, 2 malé jablká, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 100 g rukoly (alebo žeruchy), soľ, čierne korenie Steaky z oboch strán potrieme olejom, osolíme, okoreníme a pri miernej tepl...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mrkvy, 250 g zeleru, 1 zväzok mladých cibuliek, 250 g mletého mäsa, 3 paradajky, 1 vajce, 1 cibuľa, 1 stonku zeleru, 1 l zeleninového vývaru, 1 lyžica paradajkového pretlaku, soľ, čierne korenie, 1 plátok toastového chleba Toastový chlieb namočíme do vody, cibuľu nakrájame. Zmiešame mäso, chlieb, ...
|
|