![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 02. októbra, meniny má: Levoslav ![]() • 2 hovädzie steaky po 150 g zbavené tuku • 1/4 lyžičky olivového oleja • 250 g reďkoviek • 3 nastrúhanej mrkvy • 1 malá žltá paprika • 3 stonky zeleru • 3 jarné cibuľky • 30 g vlašských orechov • 55 g hrozienok • 2 malé jablká • 2 lyžičky citrónovej šťavy • 100 g rukoly (alebo žeruchy) • soľ • čierne korenie Recept hovädzie waldorf pripravíme takto:
Steaky z oboch strán potrieme olejom, osolíme, okoreníme a pri miernej teplote pečieme z každej strany asi 4 minúty v panvici s nepriľnavým povrchom. Hotové steaky vyberieme z panvice a necháme aspoň 15 minút chladnúť. V malej miske pripravíme z 2 lyžíc kremžskej horčice, 3 lyžíc majonézy a 3 lyžíc jogurtu horčicový dresing. Do veľkej misy dáme na plátky nakrájané reďkovky, nastrúhanú mrkvu, na pásiky nakrájanú papriku, šikmo nakrájaný zeler a jarné cibuľky, vlašské orechy a hrozienka. Štvrťky jabĺk zbavené jadrovníkov nakrájame na 2 cm kúsky a zmiešame s citrónovou šťavou. S polovicou dresingu je pridáme do misy, podľa chuti osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Na taniere rozdelíme rukolu, pridáme jablkovo-zeleninový šalát a steaky nakrájané na tenké plátky. Zostávajúce dresing rozdelíme na mäso, alebo ho servírujeme v osobitnej miske. V našej kuchárke bolo okrem receptu Hovädzie Waldorf nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Hovädzie medailóniky Hovädzie medajlóny hovädzie waldorf, recept, minútky |
|