Dnes je utorok, 07. mája, meniny má: Monika NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 konzervy červených fazúľ, 100 g syra feta, 2 konzervy nakrájaných paradajok, 100 g olív bez kôstky, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, čerstvá bazalka, čerstvý tymian, čerstvé oregano Do misy dáme paradajky, fazuľu, olivy, nasekanú cibuľu a bylinky a zmiešame...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mäkkého tvarohu, 80 g zmäknutého masla, 160 g hustej kyslej smotany, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, mletá sladká paprika Cibuľu nastrúhame najemno a vytlačíme šťavu. Cesnak prelisujeme. Tvaroh vym...
Potrebujeme tieto suroviny:5 kg jabĺk, cukor, vanilkový pudingový prášok, voda Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, dáme ich do hrnca, prilejeme vodu tak, ab...
Potrebujeme tieto suroviny:1,2 kg medu, 9 l vody, 20 g chmeľu, 5 g pivovarských kvasiniek alebo droždie Med varíme s vodou pol hodiny a odparený podiel vody doplníme na konečný ob...
Potrebujeme tieto suroviny:100g chrenu, 20g cukru, 1 citrón Do misy dáme cukor, asi z polovice citróna postrúhanú kôru, citrónovú šťavu...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g tekvice, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, hrsť pražených tekvicových semienok, smotana na šľahanie, 50 g masla, soľ, rasca, sladká paprika, majorán, olej Tekvicu zbavíme semienok (ak nemáme hokaido, tak i ošúpeme) a nakrájame na ...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g bravčového bôčika s kosťou, 150 ml kyslej smotany, víno, 300 g fazuľky v strukoch, 3 cibule, 2 lyžice múky, 150 g masti, mletá sladká červená paprika, soľ Z mäsa odrežeme kúsky tuku, nakrájame ho nadrobno a oškvaríme. Cibuľu nakrá...
Potrebujeme tieto suroviny:žemle, vajcia (1 vajce na 1 žemľu), tvrdý syr, šunka, tavený syr, cibuľa, rajčiny, papriky, soľ Žemle pozdĺžne prekrojíme, prstom zatlačíme striedku dovnútra, do každej že...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g červených (alebo bielych) fazule, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice oleja, morská soľ Uvarenú osolenú fazuľu pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme rozotrený ces...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g šošovice, 60 g masla, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžička karí korenia, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 sterilizovaná uhorka, cukor, soľ, korenie, ocot Vopred namočenú šošovicu uvaríme takmer domäkka. Na dvoch tretinách masla s...
|
|