Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 klátiky hovädzej sviečkovice po asi 200 g, 1 lyžica čierneho korenia, 1 lyžice bieleho korenia, 4 guľôčky nového korenia, 2 lyžice oleja, soľ, 4 cl koňaku, 20 g masla, 250 ml smotany na šľahanie Oba druhy korenia a nové korenie nahrubo roztlčieme a obalíme v ňom mäso. O...
Potrebujeme tieto suroviny:2 pstruhy, 2 cibule, 1 dcl bieleho vína, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie Pstruhy očistíme, osolíme a okoreníme. Na oleji opražíme cibulu pokrájanú n...
Potrebujeme tieto suroviny:540 g polohrubej múky, 360 g tuku na pečenie, 1 smotana na šľahanie, na plnku: 150 g mletých vlašských orechov + 150 g mletého cukru + 1 bielok + trocha rumu + vajce na potretie Do misy dáme múku, nastrúhame na strúhadle tuk, nalejeme šľahačku a vypracu...
Potrebujeme tieto suroviny:hrsť čerstvých čučoriedok, 1 pohár studeného mlieka, pol sáčku vanilkového cukru Do vysokého pohára nasypeme čučoriedky, pridáme vanilkový cukor a trochu ml...
Potrebujeme tieto suroviny:...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 200 g prerastenej slaniny, 3 cibule, soľ, mleté čierné korenie, rasca Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Slaninu nakrájame na tenké plátky...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzieho mäsa z nízkej roštenky, vývar z kostí, 1 cibuľa, 40 g tuku, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie Mäso nakrájame na asi 4 plátky, zľahka ich naklepeme, okraje narežeme, okor...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kapie, 200 g syra s modrou plesňou, maslo, 50 g kyslej smotany, 1 lyžička olív, 1 lyžička olivového oleja, rozdrvené vlašské orechy, hrozno Omyté kapie pozdĺžne rozkrojíme, vyberieme opatrne semenník, tak aby ostala...
Potrebujeme tieto suroviny:2 vajcia, 1 staršia žemľa, 1 menší varený zemiak, 1 lyžica polohrube múky, 80 ml mlieka, 80 g nastrúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica nasekanej nasekanej petržlenovej vňate Zemľu nakrájame nadrobno, pridáme nastrúhaný varený zemiak, nastrúhaný syr,...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g bravčového bôčika, 300 g hovädzieho predného bez kostí, cesnak, soľ, korenie, paprika, rasca Bravčový bôčik rozrežeme na plát, naklepeme, osolíme, okraje zrežeme a sfor...
|
|