Dnes je streda, 08. mája, meniny má: Ingrida NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:800 g zemiakov, 100 g hladkej múky, 0,25 l mlieka, 1 vajce, 30 g droždia, olej, soľ Surové zemiaky postrúhame, pridáme k nim múku, soľ, v teplom mlieku rozmieš...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčší pór, 2 zemiaky, 1 cibuľa, olivový olej, kúsok masla, 1,2 litra vody, sůl Na troche olivového oleja a kúsku masla orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľ...
Potrebujeme tieto suroviny:2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky cukru kryštál, 1 hrnček nepomletého maku, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček oleja, 3 vajíčka, marhuľový džem, práškový cukor Múku, cukor a mak poriadne premiešame a postupne pridáme mlieko, žĺtka, ole...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g polohrubej múky, 300 g práškový cukor, kypriaci prášok, na plnku: 2 tvarohy + balíček hrozienok + kyslá smotana + kryštálový cukor, na vrchnú zmes: 4 vajcia + 5 dcl mlieka + 100g rozpusteného masla + vanilka Múku, cukor, kypriaci prášok spolu zmiešame a rozdelíme na polovicu. Prvú p...
Potrebujeme tieto suroviny:2 plátky šunky, 50 g bryndze, 100 g masla, zelenina na obloženie Bryndzu s maslom vyšľaháme dopenista. Z plátkov šunky vytvoríme na tanieri ...
Potrebujeme tieto suroviny:kapor, cibuľa, žemle, cesnak, soľ, korenie, zelený petržlen, vajcia, huby, mlieko, maslo, na omáčku: mrkva + cibuľa + korenie + bobkový list + 0,25 l bieleho vína + smotana + citrón Cibuľu speníme na tuku. Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkame ich, pridáme ci...
Potrebujeme tieto suroviny:540 g polohrubej múky, 360 g tuku na pečenie, 1 smotana na šľahanie, na plnku: 150 g mletých vlašských orechov + 150 g mletého cukru + 1 bielok + trocha rumu + vajce na potretie Do misy dáme múku, nastrúhame na strúhadle tuk, nalejeme šľahačku a vypracu...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g bravčového stehna, 2 červené papriky, 300 g valeriánky, soľ, mleté čierne korenie, ligurček, balzamikový ocot, panenský olivový olej Papriky zbavíme semienok a nakrájame na prúžky. Pridáme spláchnutú valerián...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hovädzie mäso predné, 1 cibuľa, 2 lyžice masla, 4 guličky korenia, 2 guľôčky nového korenia, 1 bobkový list, 200 g paradajkového pretlaku, 200 ml kečupu, soľ, cukor Mäso umyjeme, zalejeme vodou, pridáme guličky korenia, nového korenia a bob...
Potrebujeme tieto suroviny:500 ml plnotučného mlieka, 6 vajec, soľ, olej na vyprážanie, granko, škorica, práškový cukor na posypanie, na náplň: 250 g tvarohu + 2 lyžice kyslej smotany + 2 lyžice práškového cukru + štipka škorice + 1 lyžica jahodovej marmelády V mlieku rozmiešame žĺtky, pridáme preosiatu múku, osolíme, riadne rozmieša...
|
|