KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa Na recept talianska štrúdľa potrebujeme tieto suroviny: • 300 g polohrubej múky • 300 g práškový cukor • kypriaci prášok • na plnku: 2 tvarohy + balíček hrozienok + kyslá smotana + kryštálový cukor • na vrchnú zmes: 4 vajcia + 5 dcl mlieka + 100g rozpusteného masla + vanilka Recept talianska štrúdľa pripravíme takto:
Múku, cukor, kypriaci prášok spolu zmiešame a rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu zmesi vysypeme na plech. Zmiešame tvaroh, hrozienka a cukor. Zmes vysypeme na prvú polovicu múky a zalejeme kyslou smotanou. Vysypeme druhú časť zmesi. Vajcia rozmiešame s vanilkou, roztopeným maslom, mliekom a pomaly nalejeme na zmes. Pečieme na 170°C asi 35 minút. V našej kuchárke bolo okrem receptu Talianska štrúdľa nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Balkánská štrúdľa Juhočeská štrúdľa Kysnutá slivková štrúdľa Pivná štrúdľa Štrúdľa lenivej gazdinej Štrúdľa z tvarohového cesta Talianska zmrzlina Višňovo-maková štrúdľa talianska štrúdľa, recept, sladkosti |
|